BestMusic.ro » 2pac » Biografie 2pac

Biografie 2pac

2pac

Tupac Shakur s-a nascut in Lesane Parish Crooks din Brooklyn, NY in 1971. De pe cand inca era un mic copil , mama sa i-a schibat numele in Tupac Amaru dupa o profetie Incasa(indiana) , "Tupac Amaru", insemnand "Sarpele alunecos si stralucitor". "Shakur" inseamna "Multumitori lui Dumnezeu" in araba.

Inca din copilarie , toata lumea ii spunea "Printul negru" . Din cauza comportamentului neadecvat a trebuit sa citeasca o editite intraga din "The New York Times". Cand avea numai 2 ani , sora sa ,Sekyiwa, s-a nascut. Tatal acestui copil , Mutulu, era un membru al gastii BlackPanther care , cu cateva luni inainte de nasterea sa a fost condamnat la 60 de ani de puscarie pentru un jaf armat fatal .

Cu Mutulu plecat , familia a experimentat vremuri grele . Oriunde s-ar fi mutat - Bronx, Harlem, adaposturi - Tupac nu se simtea in largul lui . "Imi aduc aminte fcum plangeam tot timpul. Problema majora cu care am crescut a fost ca nu ma puteam acomoda. Deoarece eu eram de peste tot , nu am avut prieteni cu care sa cresc impreuna.

Pana la varsta de 12 ani, Tupac isi descoperise dragostea pentru actorie , poezie si compunerea de cantece de dragoste . Cu Tupac doar un tanar adolescent , familia sa s-a mutat in Baltimore, MD, unde a urmat cursurile scolii "The Baltimore School for the Performing Arts"(Scoala de arte din Baltimore) unde a studiat actorie si balet. La aceasta scoala Tupac a lasat o aminitire foartte placuta profesorilor si arata un potential inimaginabil. Din pacate , Tupac nu a avut posibilitatea sa continue antrenamentele. S-a mutat in Oakland, California impreuna cu restul familiei sale . Atunci Tupac a inceput , asa cum chiar el spunea , "sa umble cu cine nu trebuia".

la varsta de 15 ani a cazut in mrejele hip-hop-ului; a inceput sa scrie versuri , sa umble cu un pumnal dupa el , si sa isi marcheze teritoriul in New York cu orice conditie. Oamenii din micile orase incepusera sa prinda frica de reputatia Marelui New York(Big Apple); Tupac se autointitula MC New York si facea lumea sa creada ca este un dur.

Pana la varsta de 20 de ani , Tupac fusese deja arestat de 8 ori, chiar petrecand 8 luni in inchisoare dupa ce fusese condamnat pentru abuz sexual. Pe langa acestea, el era si subiectul a doua procese de omor, dintre care in unul din ele era vorba despre moartea unui copil de 6 ani , care fusese prins intr-un schimb de focuri intre banda lui Shakur si o grupare rivala.

Nefiind tras in spate de lipsa sa formala de educatie, Tupac s-a alaturat grupului rap Digital Underground ca dansator. Nu cu mult timp pana ce trupa a atins un suuces extraordinar , Tupac isi lansase deja propriul album de debut , "2Pacalypse Now", care a fost de un succes inimaginabil. Hit-ul "Brenda's Got A Baby" i-a propulsat cariera lui Tupac ca pe o racheta. Talentul sau imens i-a adus si un rol in drama "Juice". Tupac in curand si-a lansat si cel de-al doilea album "Strictly for my N.I.G.G.A.Z.," , album care a avut un succes chiar mai mare decat primul, si care a introdus muzica lui Tupac in topurile pop.

In noimebrie 1994 el a fost impuscat de 5 ori in timpul unui jaf, in care hotii i-au furat bijuterii in valoare de 40,000 de dolari. Shakur si-a revenit miraculos pentru a produce cele mai impresionante succese artistice, acestea incluzand albumul sau din 1995 , "Me Against the World".

Punctul culminant al caierei lui Tupac a fost cand a aparut in filmul "Poetic Justice" alaturi de Janet Jackson. Rolul a facut din Tupac un nume celebru si a aratat lumii intregi ca muzica nu este neaparat atributul #1 al sau. In culmea unui rol in filmul "Above the Rim" si unui album premiat cu platina , "Me against the world," cariera ascendenta a lui Tupac a fost curmata. El a fost acuzat de hartuirea sexuala a unei femei pe care a cunoscuta la un club de noapte. Cu cateva ore inainte ca Tupac sa fie gasit vinovat el a fost atacat cu arme si jefuit de niste oameni ale caror intentii si motive inca nu sunt clare. in cele din urma, Tupac a fost eliberat contra unei cautiuni de peste 1 milion de dolari. Dupa eliberarea sa, Tupac a raspuns criticilor prin lansarea celui mai bun album al sau , "All Eyes On Me." ."All Eyes On Me" a fost vandut pana la ora actuala in peste 8 milioane de exempare, lucru care este revolutionar pentru un dublu-CD , mai ales in muzica Hip-Hop. Tupac a mai avut intre timp si cateva roluri secundare in filme ca "Gridlock'd", "Bullet", si "Gang Related."

Pe 7 Septembrie Tupac Amaru Shakur a fost impuscat de persoane inca necunoscute, si s-a stins din viata pe data de 13 Septembrie 1996. Cea mai mare parte din ce s-a intamplat in acea noapte ramane inca un mister pana in zilele acestea.
Dupa moartea acestuia, casa de discuri a lui Shakur a lansat un nou album , "The Don Killuminati", sub pseudonimul "Makaveli." Coperta il ilustra pe Shakur pironit de o cruce, sub o coroana de spini, cu o harta a gasitlor importante din Amrica pe ea. In ianuarie 1997 , "Gramercy pictures" a lansat "Gridlock'd", un film in care Shakur juca rolul unui dependent de droguri. Criticile acestui film au fost dintre cele mai bune. Ultimul sau film, Gang Related, a fost lansat in 1997, si se spune ca Death Row inca mai are multe inregistrari ale lui Tupac, pe care le va lansa in delungul timpului .

13 Septembrie 2006 va marca cel de-al 10-lea an de la moartea celui mai mare rapper al tuturor timpurilor , Tupac Amaru Shakur !!! Odihneasca-se in pace !!!

Comentarii 2pac