BestMusic.ro » 2pac » Tupac Shakur, Dear Mama a fost inclusa in patrimoniul cultural american

Tupac Shakur, Dear Mama a fost inclusa in patrimoniul cultural american

Tupac Shakur, Dear Mama a fost inclusa in patrimoniul cultural american

Celebra piesa a lui Tupac Shakur(2Pac), Dear Mama, din 1995, a fost declarata `comoara nationala` si a fost inclusa in Arhiva de inregistrari a Statelor Unite ale Americii.

Prin urmare, Dear Mama va face parte din patrimoniul cultural al Americii, alaturi de melodii precum `Radio Free Europe` a trupei R.E.M., `Tuttu Frutti` a lui Little Richard si `Smokestack Lightning` a lui Howlin' Wolf.

De asemenea, Arhiva de inregistrari a Statelor Unite ale Americii se imbogateste cu albumele `Red Headed Stranger` (Willie Nelson) si `Horses` (Patti Smith), precum si cu compilatia `I Started Out As A Child (Bill Cosby).

In prezent, Arhiva de inregistrari a SUA cuprinde un numar de 300 de inregistrari.

Pentru ca un material sa poata fi inclus in acest patimoniu el trebuie sa aiba o anumita `semnificatie din punct de vedere culural si estetic` si o vechime de cel putin zece ani.

Single-ul Dear Mama, al lui Tupac, a fost considerat de catre membrii National Recording Preservation Board `un omagiu emotionant si elocvent dedicat atat mamei sale, cat si tuturor mamelor care se chinuie sa-si fereasca familiile de dependente, saracie si indiferenta sociala`.

2Pac - Dear Mama pe www.playmymusic.ro
Mai multe stiri despre: Dear Mama  tupak shakur 
Publicat pe 24 Iunie 2010 , de Laura Galan

Adauga un comentariu