BestMusic.ro » 2Romani » Dan Helciug si 1-Q Sapro, 2Romani nemultumiti de UE (audio)

Dan Helciug si 1-Q Sapro, 2Romani nemultumiti de UE (audio)


Nemultumiti de felul in care romanii sunt vazuti si tratati in Uniunea Europeana, Dan Helciug si 1-Q Sapro s-au aliat intr-un proiect muzical inedit si original si lanseaza single-ul ”U.E.”care pledeaza pentru recunoasterea corecta a statutului de cetatean european al romanului.


Proiectul muzical al celor 2 artisti cu greutate se numeste 2Romani si propune un stil nou muzical, cu multe influente, o combinatie unica intre muzica, teatru, poezie satirica si poezie sociala. Satui de piesele siropoase tip Eurovision, Dan Helciug si 1-Q Sapro aduc in prim plan prin trupa 2Romani mesajul social, in stilul lor inconfundabil.

"Povestea piesei ”U.E.” este simpla si se invarte in jurul unui roman care a plecat din Romania pentru o viata mai buna dar care, in schimb, se loveste de prejudecati. Mesajul social al piesei transmis sub forma satirica pledeaza pentru recunoasterea statutului de cetatean european I in cazul romanilor. Un intreg popor nu poate fi judecat dupa cateva elemente negative, in vreme ce valorile sunt ignorate” declara Dan Heciug.

Desi cei 2 artisti au pornit de la premisa de a schimba mentalitati, single-ul ”U.E.” s-a si lovit de prejudecati la Eurovision, unde a fost respins "pe motiv de cenzura” dupa cum considera Dan Heciug si 1-Q Sapro. "Emigrant, ignorant, xenofob, arogant, discriminare...cred ca este pentru toti un loc sub soare" iata cateva versuri care au deranjat cenzura de la Eurovision. Muzica a devenit un sablon invechit, mai ales la Eurovision , si se simte nevoia unei schimbari generale” declara Dan Helciug.

2Romani - UE (audio)
Mai multe stiri despre: muzica 2014  singleuri 2014  muzica februarie 2014 
Publicat pe 26 Februarie 2014 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram