BestMusic.ro » 50 Cent » Biografie 50 Cent

Biografie 50 Cent

50 Cent

Nascut intr-o lume a drogurilor din cartierul Queens la sfarsitul anilor 70, 50 Cent i-a pierdut pe cei apropiati la o varsta frageda. A crescut fara tata, iar mama lui a fost gasita moarta in imprejurari misterioase inainte ca acesta sa ajunga la adolescenta. In continuare a fost crescut de bunici. Dar visele lui l-au condus catre strazi, in acest caz, rau famatul New York Avenue, acum cunoscut sub numele de Guy R. Brewer Blvd. Aici, 50 a luptat pentru a-si castiga reputatia. Dar nasterea fiului sau l-a facut pe tanarul abia iesit din adolescenta sa priveasca spre viitor si a inceput sa i-a rap-ul in serios.

In 1999, 50 a semnat un contract cu Columbia Records. A plecat in NY unde a stat aproape 3 saptamani in studio. A scos 36 de melodii in aceasta scurta perioada care au format "Power of a dolar", o capodopera nelansata pe care revista Blaze a catalogat-o drept clasica.

In aprilie 2000, 50 a fost impuscat de 9 ori, incluzand un glont de 9 mm in fata, langa casa bunicii sale din Queens. Si-a petrecut urmatoarele lunii la reanimare, timp in care Columbia Records a anulat contractul. Si-a revenit curand si a scos piesa dupa piesa, in ciuda faptului ca nu avea nici un sprijin, impreuna cu noul sau partener de afaceri si prieten Sha Money XL. Cei doi au inregistrat peste 30 de piese. Pana la sfarsitul primaverii anului 2001 el a lansat un album independent pe LP-ul "Guess who’s Back ?". Incepand sa atraga interes, acum sustinut de echipa sa, G-Unit, 50 a lansat mai multe melodii. Dar era diferit de data asta.. In loc sa creeze noi melodii cum facusera pana acum, 50 a decis sa se foloseasca de abilitatea sa de a lansa hit-uri revenind asupra unor ritmuri care fusesera deja folosite. Au lansat "50 Cent is the future", revizuind material apartinand lui Jay-Z si chiar lui Rapheal Saadiq.

Atunci s-a intamplat neprevazutul si s-a scris istoria hip-hop-ului. Muzica plina de energie a ajuns la urechile lui Eminem care a declarat ca 50 Cent este rapper-ul lui preferat. Eminem s-a sfatuit cu Dr. Dre pentru a-si intari credinta in tanarul rapper. 50 nu a ezitat in a semna cu echipa visurilor. El nu a ratat oportunitatea de a lansa inca un album pe care l-a numit "No Mercy, No Fear".

Primul album oficial al lui 50 Cent, produsul ambitiei, talentului si a abilitatii de a spune lucrurilor pe nume, promite sa faca pentru el exact ceea ce spune : "Get Rich or Die Trying".