BestMusic.ro » A. G. Weinberger » Explozie de sound Fender

Explozie de sound Fender

Explozie de sound Fender

Silver Church a gazduit marti un nou eveniment organizat de firma GuitarShop. Sub titulatura "Fender 2010 Guitar and Amp Roadshow”, spectacolul a inceput la ora la care fusese anuntat, fapt care este destul de rar intalnit in mediul muzical romanesc, punctualitatea nefiind deloc o caracteristica majoritatii organizatorilor.

Ce s-a petrecut, mai exact, aseara in Silver Church? Voi incepe prin a spune ca scopul acestui eveniment a fost prezentarea celor mai noi produse Fender (companie ce, de peste 5 decenii domina in materie de productie de chitari).

Asadar, toti artistii prezenti in sala au avut ocazia sa faca cunostinta cu noua serie Fender American Special si noul amplificator GDEC 3.0.

VEZI POZE DE LA FENDER 2010 GUITAR AND AMP ROADSHOW

Greg Koch a fost invitatul special al serii. Si ce invitat!!!! Un chitarist care, cu toate ca pentru multi nu reprezinta un nume sonor, a aratat aseara de ce, in mediul instrumentistilor, este atat de apreciat. Relaxat, binedispus, cu un umor fin, cu gesturi sugestive, Greg Koch a prezentat toate cele de mai sus intr-un mod foarte atractiv, fara a cadea in pacatul de a exagera cu detaliile tehnice, facandu-se inteles chiar si de cei care nu au nicio tangenta cu cantatul la chitara.

Dupa ce prezentarea in sine a luat sfarsit, Greg Koch i-a invitat pe scena pe colaboratorii sai, alaturi de care a sustinut un concert excelent de blues, aducand in atentia tuturor si teme extrem de cunoscute, realizate intr-o maniera personala.Un exemplu in acest sens ar fi interpretarea cu totul deosebita, pe alocuri umoristica, a partiturii de chitara din cantecul "Stairway to Heaven”.

A urmat apoi mult asteptata tombola, in urma careia doua dintre persoanele prezente in sala urmau sa plece acasa fericiti, una cu excelenta chitara Fender American Special Stratocaster si cealalta cu un amplificator Fender GDEC-3 Thirty.

Dupa ce castigatorii si-au ridicat premiul in aplauzele spectatorilor si implicit ale celorlalti participanti, pe scena s-au urcat 4 dintre cei mai valorosi muzicieni romani : Florin Ochescu (fost chitaristi si compozitor al unor formatii de renume ca: Progresiv TM, Rosu si Negru, Iris sau Holograf, si totodata sotul Silviei Dumitrescu, una dintre cele mai importante voci de rock din Romania), Eugen Caminschi (fostul chitarist Vama Veche, in prezent membru al trupei Vama), A.G. Weinberger ( despre care putem spune ca este reprezentantul blues-ului in Romania) si Catalin Razvan (basist de renume in peisajul muzicii romanesti, care a colaborat, printre altii, cu Timpuri Noi si Adi Manolovici).

Cine credea ca spectacolul cel mai important a fost cel sustinut de Greg Koch si trupa lui, s-a inselat. De ce? Pentru ca muzicienii romani despre care am scris mai sus au sustinut o cantare minunata, de care nu iti mai venea sa te desprinzi, oferind o lectie de blues. Au cantat cu bucurie, cu lejeritate si totodata profesionalism, traind parca in profunzime fiecare nota interpretata si transmitandu-ne si noua, celor din sala, acest feeling.

VEZI CONCERTELE IMPORTANTE DIN 2010

Dupa cateva piese, pe scena a fost invitat tanarul si talentatul chitarist Calin Grigoriu, care impreuna cu colegii sai de trupa, a sustinut un mini-recital emotionant si impresionant, dovedind ca nu degeaba este considerat varf de lance al generatiei din care face parte.

Reintorsi pe scena, Ochescu, Weinberger, Caminschi si Catalin Rasvan l-au invitat si pe Greg Koch sa li se alature. A urmat un regal chitaristic. O adevarata explozie de talent. Toti pareau niste zei care coborasera pe un nor pentru a le impartasi din experienta si pentru a le oferi clipe de fericire muritorilor de rand.

Ce mai poate fi zis? Organizatorii merita toate felicitarile. GuitarShop a creat o traditie prin organizarea atenta si periodica a unor evenimente importante in mediul muzical, iar acesta este un lucru foarte important, care se pare ca, din fericire, are ecouri, fenomenul crescand de la un eveniment la altul.

Aseara clubul Silver Church a fost arhiplin. Era aproape imposibil sa te deplasezi dintr-o parte intr-alta a sa. Si toti cei prezenti acolo au fost rasplatiti pe masura, de niste artisti ce merita sa fie ascultati, respectati si idolatrizati de catre generatia tanara.

CUMPARA BILETE LA CONCERTELE DIN 2010


Mai multe stiri despre: cronica concert fender guitarshop 
Publicat pe 19 Mai 2010 , de codrut croitoru

Adauga un comentariu