BestMusic.ro » Abba »   ABBA a revenit dupa 40 ani cu albumul "Voyage"  

  ABBA a revenit dupa 40 ani cu albumul "Voyage"  

  ABBA a revenit dupa 40 ani cu albumul "Voyage"
 

Concertele ABBA Voyage incep pe 27 mai 2022 la ABBA arena din Queen Elizabeth Olympic Park, Londra

ABBA, una dintre cele mai de succes trupe din toate timpurile, a lansat noul album - Voyage - astazi, 5 noiembrie, fiind primul material discografic in ultimii aproape 40 de ani.

Detalii referitoare la albumul Voyage au fost anuntate la inceputul lunii septembrie, impreuna cu anuntul referitor la ABBA Voyage, concertul revolutionar care ii va surprinde pe Agnetha, Björn, Benny si Anni-Frid pe scena sub forma unor avataruri digitale impreuna cu o trupa live formata din zece persoane, pe o scena special construita pentru acest eveniment, denumita "ABBA Arena”. Aceasta scena se afla in Londra, in parcul Queen Elizabeth Olympic Park, iar concertele vor incepe pe data de 27 mai 2022.

Dupa ce a anuntat noul album, ABBA a depasit recordurile, deoarece a inregistrat cel mai mare numar de albume pre-comandate in Marea Britanie, cu peste 80.000 de copii in doar trei zile. De asemenea, in primele trei zile de la anunt, au fost vandute si peste 250.000 de bilete pentru concert. In timpul concertului, trupa ABBA va interpreta atat piesele consacrate, cat si piese de pe noul album, inclusiv "I Still Have Faith in You” si "Don’t Shut Me Down”.

Trupa a declarat: "A trecut ceva timp de cand am creat muzica impreuna. Aproape 40 de ani, de fapt. Am luat o pauza in primavara anului 1982 si acum ne-am decis ca este vremea sa ne reluam activitatea. Sursa noastra principala de inspiratie pentru a inregistra muzica din nou a venit din implicarea noastra in cel mai ciudat si spectaculos concert la care v-ati putea gandi. Vom putea sa ne relaxam si sa ne uitam la versiunile noastre digitale in timp ce canta pe o scena special construita in Londra. Ciudat si magnific!”

Voyage este primul album al trupei ABBA de la The Visitors, care a fost lansat pe 30 noiembrie 1981 si a ajuns pe primul loc in Marea Britanie, Suedia si alte cinci tari. Acest material discografic a fost si printre primele care sa fie disponibil in formatul de CD. Voyage se lanseaza dupa aproape cinci decenii de la albumul de debut al trupei, Ring Ring, lansat in 1973.

Precum celelalte albume ABBA, Voyage a fost scris si produs de Benny Andersson si Björn Ulvaeus, aranjamentele si versurile lor fiind completate de vocile incredibile si inconfundabile ale artistelor Agnetha Fältskog si Anni-Frid Lyngstad. La inregistrarea acestui album au participat si membrii orchestrei Stockholm Concert Orchestra.

Noul album i-a adus impreuna pe cei patru membri ai trupei ABBA in studioul lui Benny Riksmixningsverket, in Stockholm, pe o perioada de patru ani, pentru a inregistra cele zece piese. Printre acestea se numara si "I Still Have Faith In You”, si "Don’t Shut Me Down”, primele doua cantece inregistrate la aceste sesiuni.

In legatura cu lansarea albumului, Benny Andersson a spus: "Am stiut ca daca urma sa avem un spectacol, aveam nevoie de cateva piese noi… Cand am intrat in studio dupa 39 de ani a parut ca si cum timpul a stat in loc.”

Anni-Frid Lyngstad a continuat: "Primele sesiuni de inregistrari din 2018 au fost asa de minunate si cand Benny m-a sunat si m-a intrebat daca as vrea sa mai inregistrez si alte piese, nu am ratat ocazia! Si ce piese deosebite! Ii apreciez si ii respect enorm pe acesti compozitori extrem de talentati si geniali! A fost o mare bucurie sa lucrez iar cu trupa. Sunt foarte fericita cu ce am facut si sper ca si dragii nostril fani sa simta acelasi lucru.”

Agnetha Fältskog a adaugat: "Cand ne-am reunit in studio, nu stiam la ce sa ma astept… Dar studioul lui Benny este un mediu prietenos si sigur si m-a facut sa ma simt bine foarte repede! Abia imi vine sa cred ca, in sfarsit, a venit momentul in care vom impartasi albumul nostru cu toata lumea!”

Bjorn Ulvaeus a concluzionat: "...Acum avem zece piese – un album intreg, intitulat Voyage- pentru ca a fost o calatorie (voyage) pe un teritoriu necunoscut… Combinarea vocilor dintre Frida si Agnetha are o caracteristica unica – cand au inceput sa cante, piesele au devenit ABBA.”

Lista de piese

I Still Have Faith In You

When You Danced With Me

Little Things

Don’t Shut Me Down

Just A Notion

I Can Be That Woman

Keep An Eye on Dan

Bumblebee

No Doubt About It

Ode to Freedom

Concertul ABBA Voyage este regizat de Baillie Walsh (Flashbacks of a Fool, Being James Bond, Springsteen and I) si produs de Svana Gisla (David Bowie Blackstar/Lazarus, Beyoncé and Jay Z for HBO, Springsteen and I) si Ludvig Andersson (And Then We Danced, Yung Lean - "In My Head”, Mamma Mia! Here We Go Again).

Bilete pentru ABBA Voyage sunt disponibile pe website-ul abbavoyage.com.

Cu aproape 400 de milioane de albume vandute pe tot mapamondul, 17 hit-uri care au ajuns pe primul loc si peste 16 milioane de stream-uri la nivel global in fiecare sapamana, ABBA este una dintre cele mai de succes trupe din toate timpurile. Incepand cu piesa "Waterloo”, lansata in 1974, muzica trupei ABBA a cucerit inimile oamenilor de pretutindeni. Astazi, piesele pe care le-au creat – scrise si produse de Benny Andersson si Björn Ulvaeus si completate vocal cu pasiune si dedicare de Agnetha Fältskog si Anni-Frid "Frida” Lyngstad – sunt privite drept un capitol important pentru canonul muzicii internationale.
Publicat pe 05 Noiembrie 2021 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram