BestMusic.ro » AC/DC » AC/DC - rock'n'roll dement pentru 60.000 de oameni la Bucuresti

AC/DC - rock'n'roll dement pentru 60.000 de oameni la Bucuresti


AC/DC plecau la drum in a doua jumatate a lui 2008. Suntem in 2010 si seria de concerte din turneul Black Ice Tour continua; trupa a ajuns in America de Nord (de mai multe ori), in America de Sud, la Antipozi si-n Europa.

Aceasta cursa in jurul lumii s-ar fi oprit cu singuranta daca zecile de mii de spectatori de la fiecare concert AC/DC n-ar fi plecat acasa fericiti.

Ori faptul ca zeci de concerte au fost sold-out, iar media de bilete vandute in Black Ice Tour este de peste 98% ar fi trebuit sa ne dea un indiciu despre ce ne-asteapta duminica la Bucuresti. La fel si zecile de filmulete de pe youtube, sau videoclipul Shoot To Thrill, cu imagini dintr-unul din concertele acestui turneu.

Din fericire monitorul nu inlocuieste inca scena, asa incat de-abia pe 16 mai am simtit cu adevarat "pe pielea noastra” ce inseamna un show AC/DC.

Poze concert AC/DC

Trupa a debarcat cu tot arsenalul in Piata Constitutiei din Bucuresti – locomotiva AC/DC, uriasa bomba sexy gonflabila Rosie, clopotul gigantic care-a dat tonul piesei Hells Bells si – fireste - cornitele de drac.

Insa oricate artificii (si-au fost inclusiv artificii pe finalul acestui super-concert!) inventezi pentru a mari interesul platitorilor de bilete, nu e suficient. Marea bomba a fost trupa insasi – un AC/DC electrizant si foarte viu. Asta in conditiile in care alti bunici de varsta lor fac doar o plimbare pe zi in parc, nici aceea nu foarte lunga.

Dar "baietii” astia par bagati in priza, iar ceea ce face Angus pe scena n-are cum sa te lase indiferent. Omul pare ca traieste pentru show-ul la chitara, si putini muzicieni mai tineri s-ar putea lauda cu asemenea energie.

Concertul AC/DC a explodat cu un intro animat care avea sa ne puna in tema cu ce are sa se petreaca in urmatoarele doua ore: o locomotiva goneste dement iar Angus baga carbuni pe foc. Apar si doua fete cu sfarcuri obraznice, care-l leaga fedeles pe chitarist (dupa ce fac niste lucruri nu tocmai sfinte) si sar din tren. Eroul nostru se elibereaza si el, apuca sa-si ia chitara si sa paraseasca masinaria cu aburi inainte ca aceasta sa se fac a praf la capat de linie.

Ce-a urmat a fost rock'n'roll suta la suta. Cu hituri AC/DC (vezi playlistul concertului), cu celebrele trucuri ale chitaristului si cu foarte bune proiectii pe doua ecrane uriase. Povestea s-a incheiat ca la carte cu focuri de artificii, dupa doua ore in care-am auzit (foarte bine) o trupa-legenda a muzicii rock: AC/DC.

Ca sa ramanem in tema: a hell of a concert!

PS: m-am bucurat pentru Iris - si-au facut bine treaba inainte de AC/DC. Down ar fi meritat un sunet mai bun si - poate - un concert doar al lor...

acdc locomotiva

Poze concert AC/DC

AC/DC in Romania a fost un eveniment prezentat de East European Concert si Marcel Avram, prin asociere cu D&D East Entertainment.
Mai multe stiri despre: AC/DC  cronici concerte  concert ac dc  concert ac dc bucuresti 2010  poze concert ac dc Romania 2010 
Publicat pe 17 Mai 2010 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram