BestMusic.ro » Accident » Biografie Accident

Biografie Accident

Accident

Trupa Accident ( formula actuala: Octav Casian-voce; Victor Panfilov-chitara, clape; Vova Sergheev-tobe;Victor Velk-chitara, Vlady Sateanu-bass) a inceput sa cante din 1988 fiind infiintata de Victor Panfilov care este si un excelent inginer de sunet , iar primul album este realizat in 1992, genul muzical fiind heavy metal . Psychosport este primul album aparut la A&A Records, iar tendinta actuala este power american.

Accident (o perioada cunoscuta si sub numele de Axident) a cantat in Romania alaturi de nume ca Iris, Krypton, Metrock, etc dar a participat si la fetivalul TOP T din Buzau, editia din 1994.

In 1995 grupul apare in filmul documentar "Refuse/Resist" ce are ca subiect  scena de muzica rock din Republica Moldova, iar cateva luni mai tarziu pleaca in turneul"Sacrificial Carnage I"prin Belorusia alaturide Exhumator si Gods Tower (Belorusia) si Great Sorrow (Rusia). In 1998 este realizat un reportaj (editie speciala) despre Axident dat pe post de canalul MCM, France.

Textele majoritatii pieselor de pe noul album sunt scrise de catre vechiul prieten al formatiei – Roman Vasilache. Piesele in cauza se numesc: "Frontiera", "Sluga", "La Podea", "Ciocu' Mic!", "Nomenclatura", "Camasa De Forta", "Psychosport", "Quo Vadis ?.."si "Sarcofagul". Videoclipul melodiei Renegat (Un pas gresit) este difuzat de TV K Lumea, care desi are un alt format muzical a acceptat fara rezerve difuzarea acestui material care este ceva nou pe piata din Romania.