BestMusic.ro » Adrian Naidin » Concert de violoncel Adrian Naidin la Liceul Miguel de Cervantes Bucuresti

Concert de violoncel Adrian Naidin la Liceul Miguel de Cervantes Bucuresti

Concert de violoncel Adrian Naidin la Liceul Miguel de Cervantes Bucuresti

Joi, 1 martie 2012, de la ora 16.30, sunteti asteptati in sala de festivitati a Liceului Miguel de Cervantes din Capitala pentru un concert de violoncel Adrian Naidin.

Evenimentul marcheaza incheierea proiectului international "Mandri de casa noastra, de scoala noastra, de tara noastra, noi am inceput sa construim!"

"Muzica este o aspiratie catre mantuire, o cerere de iertare a omului fata de Dumnezeu si fata de copacul taiat pentru a fi transformat in instrument muzical. Nu exista muzica fara iubire si nu exista iubire fara iertare. Sunt sunete pe care nu le pot exprima prin violoncel, pian sau orice alt instrument. Cel mai mare artist este natura, dar deasupra ei este Dumnezeu. Apoi vin oamenii. Noi, artistii, suntem niste intermediari intre teluric si celest.” (Adrian Naidin - artist instrumentist, solist vocal, compozitor)

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzica "Sigismund Toduta", la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol urias si decisiv in formarea lui ca violoncelist si Academia de Muzica "Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Sectia Violoncel si Muzica de Camera. S-a perfectionat ulterior cu cel supranumit "Paganini al violoncelului”, Mischa Maisky care il numara prince cei mai talentati dintre ucenicii sai si l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis. A debutat in 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiara din Cluj-Napoca.

A impresionat critica, dar, mai important decat orice, Adrian Naidin si-a impresionat intotdeauna publicul: "O combinatie de jazz, muzica de camera si folclor romanesc pe un violoncel care a atins note de o frumusete si perfectiune pe care rar am auzit-o. Acompaniat, din cand in cand, cu o voce absolut incredibila! Un ambitus exceptional, un timbru de balada romaneasca din aceea care-ti smulge sufletul din piept, o gradare si un control pe care le-am auzit numai la marii cantareti de opera”.

Intre 2000 si 2003 a colaborat cu Teatrul National Bucuresti pentru muzica de teatru. Din 2001 este membru al Orchestrei Nationale Radio din Bucuresti.

Intrarea este libera.
Mai multe stiri despre: concert clasic  concerte martisor 
Publicat pe 29 Februarie 2012 , de Ioana Turcu

Adauga un comentariu