BestMusic.ro » Adrian Paunescu » Adrian Paunescu a murit - UPDATE

Adrian Paunescu a murit - UPDATE

Adrian Paunescu a murit - UPDATE

UPDATE: Sicriul cu corpul neinsufletit al poetului Adrian Paunescu va fi depus vineri, in jurul orei 16.00, la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucuresti din Calea Victoriei nr.115, anunta Realitatea TV.

Trupul neinsufletit al poetului Adrian Paunescu nu poate fi depus la Atenetul Roman, din cauza concertelor si repetitiilor deja programate, informeaza un comunicat al institutiei remis de ziare.com.

Uniunea Scriitorilor din Romania a anuntat ca, daca familia poetului va fi de acord, trupul ar putea fi depus la sediul USR din Bucuresti.

`Filarmonica George Enescu isi exprima profundul regret fata de disparitia celui care a fost Adrian Paunescu. Memoria sa trebuie sa fie cinstita, asa cum se cuvine unui mare om de cultura. Din pacate, motivat de concertele si repetitiile deja programate in aceste zile si din respect fata de publicul care a cumparat deja bilete, Rotonda Ateneului Roman nu poate primi si expune pentru un ultim omagiu, corpul neinsufletit al scriitorului`, se afirma in comunicatul de presa.

UPDATE:Trupul neinsufletit al poetului Adrian Paunescu urmeaza sa fie depus la Ateneul Roman din Bucuresti, pentru ca cei care l-au iubit si respectat sa ii poata aduce un ultim omagiu.

Uniunea Scriitorilor din Romania a inceput demersurile pentru ca Adrian Paunescu sa fie ingropat pe Aleea Scriitorilor de la Cimitirul Bellu, anunta ProTV.

Poetul Adrian Paunescu a incetat din viata, vineri dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost internat din 26 octombrie cu probleme cardiace, renale si hepatice, informeaza Mediafax.

Doctorul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca, a declarat, vineri dimineata, la ora 8.30, ca inima lui Paunescu a incetat sa bata la ora 7.15.

Azi, la ora 7.15, inima maestrulului a incetat sa bata si nu a mai dorit sa porneasca. Maestrul a plecat dintre noi , a spus Bradisteanu.

In urma cu o zi, medicul a spus ca starea poetului este `extrem de grava`, `mai avand niste stopuri` si ca boala lui Adrian Paunescu depaseste resursele terapeutice ale unitatii.

Artisti si politicieni, intristati de vestea mortii poetului Adrian Paunescu, anunta Ziare.com.

La scurt timp dupa ce moartea poetului Adrian Paunescu a fost anuntata oficial, cei care l-au cunoscut si l-au apreciat si-au exprimat tristetea si regretul fata de plecarea din randul sufletelor vii a unuia dintre cei mai mari poeti contemporani.

Artistii plang moartea lui Adrian Paunescu

Adrian Paunescu suferea de mai multe afectiuni

Poetul Adrian Paunescu a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca pe 26 octombrie, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Bogdan Oprita, declarand, la acea data, ca pacientul urma sa fie supus mai multor investigatii, pentru niste afectiuni mai vechi.

Potrivit medicului Serban Bradisteanu, starea poetului Adrian Paunescu s-a inrautatit pe fondul unor suferinte mai vechi - diabet de 10-12 ani, - pacientul suferind de insuficienta cardiaca, renala, hepatica si respiratorie.

Cine a fost Adrian Paunescu

Poetul Adrian Paunescu s-a nascut pe 20 iulie 1943, in localitatea Copaceni, din judetul Balti, dar si-a petrecut cea mai mare parte a copilariei la Barca, in judetul Dolj.

Mai tarziu, a absolvit Colegiul National Carol I din Craiova si Facultatea de Filologie a Universitatii Bucuresti

Debutul ca poet l-a facut in anul 1960, iar 13 ani mai tarziu conducea deja revista "Flacara". Intre anii 1970-1980, Paunescu s-a remarcat in presa romaneasca, iar la inceputul anilor '80 a condus Cenaclul Flacara.

La un an de la Revolutie, Paunescu a pus bazele revistei "Totusi iubirea", iar in calitate de publicist a condus ziarul "Sportul romanesc", o scurta perioada, in 1999, si a realizat emisiuni la mai multe posturi de televiziune. Dupa 1989, s-a implicat si in politica.

In 1992 a intrat in Partidul Socialist al Muncii fiind membru al acestei formatiuni pana in 1998, cand partidul a fost absorbit de PSD. A avut trei mandate de senator, ultimul incheindu-se in 2008.

Adrian Paunescu a scris zeci de volume de poezii, el fiind cunoscut si apreciat pentru usurinta cu care compunea versuri.

Versuri Adrian Paunescu

"Repetabila povara", "Ruga pentru parinti", "Iubiti-va pe tunuri", "Aruncarea in valuri" sau Totusi iubirea" sunt doar cateva dintre poeziile care au ramas in memoria romanilor. Multe din creatiile sale au fost puse pe muzica de artisti romani importanti, precum Vasile Seicaru, Stefan Hrusca sau Nicu Alifantis.
Mai multe stiri despre: decese  deces adrian paunescu  moarte adrian paunescu 
Publicat pe 05 Noiembrie 2010 , de Laura Galan

Adauga un comentariu