BestMusic.ro » Adrian Paunescu » Adrian Paunescu poezii redate prin muzica (video)

Adrian Paunescu poezii redate prin muzica (video)

Adrian Paunescu poezii redate prin muzica (video)

Adrian Paunescu a inspirat, prin poeziile sale, generatii intregi de artisti talentati care i-au redat versurile in cantecele lor.

Pe langa operele de seama lasate in urma sa, regretatul poet contemporan s-a preocupat in permanenta de expunerea celor care, inzestrati cu aptitudini muzicale deosebite, au devenit nume sonore in peisajul muzical romanesc.

Mai mult, cu peste 50 de carti publicate si alte sapte volume in curs de publicare, Adrian Paunescu este considerat unul dintre cei mai prolifici poeti romani contemporani.

Versurile sale au fost folosite pentru un lung sir de cantece, in mare parte folk, care sunt considerate si astazi adevarate capodopere de catre iubitorii de gen.

Maria Gheorghiu, Emerich Imre, Florian Pittis, Mircea Rusu, Doina si Ion Aldea Teodorovici, Ecoul, Tatiana Stepa, Partaj si multi alti folkisti de renume sau nu, i-au interpretat cu maiestrie poeziile.

Asculta muzica Cenaclul Flacara.

Poezia 'Nebun de alb', e o frumusete rara, a fost preluata de Emeric Imre si transformata in una dintre cele mai frumoase melodii de dragoste:

Tatiana Stepa va ramane mereu in inimile noastre prin melodia `Copacii fara padure`, versurile apartinandu-i maestrului Paunescu:

Tudor Gheorghe interpreteaza fara egal textul poeziei `Antiprimavara`, o alta opera foarte cunoscuta a poetului care astazi ne-a parasit:

Stefan Hrusca ne lasa fara suflare cand canta `Ruga pentru parinti`:

Vezi melodiile adaptate pe versurile lui Adrian Paunescu, poetul contemporan care astazi, 5 noiembrie 2010, si-a luat ramas bun de la noi.

Mai multe stiri despre: adrian paunescu poezii  deces adrian paunescu  adrian paunescu versuri 
Publicat pe 05 Noiembrie 2010 , de Adelina Dobrin

Adauga un comentariu