BestMusic.ro » Adrian Ursu » Biografie Adrian Ursu

Biografie Adrian Ursu

Adrian Ursu

Adrian Ursu – interpretul care se bucura de o mare popularitate in R. Moldova, cu o multime de fani si realizari de exceptie.

A devenit interpret „dintr-o pura intamplare”, afirma el, deoarece muzica dintr-un hobby s-a transformat in profesie, iar din profesie in sensul vietii sale. Pina la virsta de 10 ani Adrian a practicat artele martiale orientale – karate si kung fu, si nici nu se gindea la muzica. Nici in familie nu erau muzicanti – tata e sofer de cursa lunga, mama – casnica. Intr-o buna zi tatal sau i-a adus niste clape si de atunci a inceput povestea…

S-a lansat la varsta de 11 ani in cadrul festivalului „Micul Print”. Incepand de atunci, participa la majoritatea emisiunilor pentru copii si adolescenti, intampina in cale oameni cu suflet mare care au vazut in el talent si l-au sustinut. In prezent este invitat la multe concerte, emisiuni televizate si radiofonice pentru diferite varste, la una din ele fiind si coprezentator(emisiunea televizata pentru copii „De la 5 la 10”).

La 12 ani si-a inregistrat primul cintec, o dedicatie lui Doina si Ion Aldea-Teodorovici, provocand senzatie la festivalul “Maluri de Prut”.

Este autorul la majoritatea pieselor sale, insa a colaborat si cu textierii: Traianus si Viorica Nagacevschi. Atat stilul de muzica, cat si temele abordate in piese sunt variate, ca sa ajunga la inimile tuturor ascultatorilor.

A absolvit scoala de muzica din Ialoveni – CRM Stefan Neaga; la moment face studii superioare muzicale la Conservator.

Conlucreaza cu casa de discuri „Salcioara Vascan, cu studioul „Mega Dance”. Este vicepresedinte a centrului de impresariat „Sens Music”. In 2002 lanseaza primul sau album cu titlul „As vrea…” si in 2003 isi face aparitia cel de-al doilea: „La bine si la greu…”. A realizat duete impreuna cu Indiana, piesa „Drumul spre inima ta”, Lina – „Vreau sa ma distrez” si „Aproape de sufletul meu”, Tina – „Visul meu”, Luminita Morozan – „Dulci amintiri”.
A compus patru cintece pentru albumul de debut al Linei si, practic, toate cintecele pentru cel de-al doilea album al ei.

Sursa: sensmusic.md

Comentarii Adrian Ursu