BestMusic.ro » Alessandro Safina » Biografie Alessandro Safina

Biografie Alessandro Safina

Alessandro Safina

Tenorul din Siena a fost binecuvantat cu talent, eleganta si carisma, dar si cu un chip frumos si distins. Incomparabila putere si senzualitate, siguranta, ardoarea stilului interpretativ si modestia il caracterizeaza pe acest remarcabil tenor si prestatia lui pe scena.

Ceea ce face muzica lui Safina atat de atragatoare nu este doar vocea sa, impecabila de altfel, dar mai ales abilitatea artistului de a imbina fara efort clasicul cu muzica moderna.

Pasiunea pentru  Enrico Caruso s-a intrepatruns cu influente moderne, precum Depeche Mode, The Clash sau Genesis. De aceea, Safina a combinat cele doua stiluri muzicale, reusind astfel sa aduca muzica clasica mai aproape de publicul larg, facandu-l sa o indrageasca.

Tenorul italian originar din Toscana este binecunoscut ca si solist de opera, un oaspete respectat la Hollywood, castigator al discului de aur si platina in nenumarate randuri sau ca partener de duet cu Elton John, Sarah Brightman sau Rod Stewart.

Melodia care l-a facut celebru in toata lumea, Luna (Only You), a fost una din temele principale ale coloanei sonore a serialului CLONA, care a si devenit un succes la nivel mondial datorita subiectului sau controversat, ce evidentiaza contrastul dintre doua lumi complet diferite: cultura braziliana si lumea araba. Coloana sonora i-a inclus si pe Michael Bolton, Sting, Dido, Shakira, Elton John, Sarah Brightman, Groove Armada.

Cu albumul Sognami (Dream of Me) (2007), Alessandro Safina isi consolideaza pozitia pe scena muzicala contemporana.

Sursa: bilet.ro 

Comentarii Alessandro Safina