BestMusic.ro » Alexandra Ungureanu » Biografie Alexandra Ungureanu

Biografie Alexandra Ungureanu

Alexandra Ungureanu

Alexandra Ungureanu, cantareata de muzica pop si dance, s-a nascut la data de 28 decembrie 1981 la Onesti.

I-a placut muzica dintotdeauna si nu are nicio amintire care sa excluda aceasta pasiune. La 6 ani, satui s-si vada fiica sustinand concerte in casa, parintii au dus-o la un profesor de muzica.

Atunci a luat primele lectii de canto si de pian. Mai tarziu, a luat si lectii de chitara.

Pentru ca a vrut a aprofundeze partea teoretica a muzicii, a dat la Facultatea de Muzica. Asa a ajuns pe la tot felul de festivaluri de muzica usoara.

Am lucrat si cu Mariu Teicu si Ionel Tudor, dar am cantat si piesele lui Marius Moga, Adrian Despot sau Cornel Ilie, isi aminteste Alexandra Ungureanu.

In 1998 a participat la Mamaia, deja incepeamsa cunoasca multa lume din zona muzicala, dar se apropia cu repeziciune momentul in care trebuia sa ia mai multe decizii importante de viata.

Era in clasa a XI-a si a inceput sa se pregateasca foarte serios pentru bacalaureat si admiterea la facultate. Dar a ales totusi Bucurestiul, constienta fiind ca astfel va fi mai aproape de miezul scenei muzicale romanesti.

In 2000, a devenit studenta a Academiei de Studii Economice, sectia franceza. Dupa facultate, a facut si un Master in finante si control de gestiune la Universitatea din Orleans.

In toamna lui 2004 Alexandra Ungureanu a semnat primul ei contract cu o casa de discuri importanta si aduna piese pentru un album solo. Totul a luat alta turnura din momentul in care a fost sunata de Radu, actualmente colegul sau din trupa Crush.

Telefonul primit se referea, evident, la invitatia de a face o colaborare pe o piesa scrisa de el si colegul lui, Sorin. Alexandra i-a raspuns politicos, i-a zis ca o sa se gandeasca, dar era de fapt hotarata sa nu mai faca niciun featuring pentru o vreme.

Totusi, s-a intalnit cu Radu si a ascultat „Pentru tine", dar si alte cateva piese la care baietii lucrau de cativa ani ca proiect de studio.

A fost un Crush instant si ireversibil. Am imprimat doua piese, „Pentru tine" si „Plang noptile", ne-am imprietenit si de aici nu a mai fost mult pana la ideea de a continua proiectul Crush impreuna. Albumul a fost inregistrat in 2 saptamani, dar am avut emotii din mai pana la aparitia lui din septembrie 2005.

Comentarii Alexandra Ungureanu