BestMusic.ro » Alexandrina » Biografie Alexandrina

Biografie Alexandrina

Alexandrina

Alexandrina Hristov este o artista originara din Republica Moldova. Activitatea sa se leaga de muzica, pictura si poezie. Piesa cu care a devenit cunoscuta publicului romanesc se numeste `Fata merge pe jos`. Alexandrina canta in romana, franceza si rusa. Stilul sau muzical este greu de definit, dar se incadreaza intre pop acustic, rock contemporan, alternative, jazz si soul, cu elemente inovatoare la nivelul compozitiei si versurilor. Alexandrina apare adesea pe scena alaturi de o trupa de instrumentisti, dar uneori isi sustine recitalul in formula voce-pian.

Printre primele sale aparitii se numara o serie de concerte la Cafe Deko din Bucuresti, precum si participari la emisiuni precum `Teo` (PRO TV),`Garantat 100%` (TVR) ori `Duminica in familie` (Antena 1). Solista a castigat de asemenea notorietate prin intermediul Internetului, inregistrari din concerte fiind raspandite prin programe peer-to-peer.

In ceea ce priveste preferintele sale muzicale, Tori Amos detine intaietate, cu care impartaseste trasaturi precum sensibilitatea si versatilitatea vocii, virtuozitatea de a canta la pian si sensibilitatea versurilor, pe alocuri absurde. Alti artisti care i-au influentat stilul sunt PJ Harvey, Bjork, Morcheeba.

Alexandrina Hristov este una dintre protagonistele filmului `Trois femmes de Moldavie`, in regia lui Paul Cuzuioc.

Sursa: Wikipedia

Comentarii Alexandrina