Album Alexandrina Om de lut

Alexandrina Om de lut
Lansat pe: 09 Aprilie 2009
Casa de discuri: A&A Records
Asculta muzica: Soul/R&B   Jazz  
Voteaza acest album:
  • Rate
-4.50 /  5 din 8 voturi

"Om de lut" este numele albumului de debut al numitei Alexandrina Hristov. O voce speciala cu o interpretare deosebita tocmai a lansat pe piata un"album de autor", produs de A&A Records. Omul de lut al Alexandrinei este alcatuit din 12 componente , foarte bine legate intre ele.

"Inima omului de lut bate in ritmuri de jazz, soul, funk, electropop" spune Alexandrina. Asa si este. Genul abordat poate fi greu incadrat in tipare clasice, iar afirmatia de mai sus facuta chiar de autor reprezinta cea mai buna caracterizare a materialului pe care il puteti gasi deja in magazinele de specialitate.

Facut din si pentru suflet, Omul de lut porneste intr o calatorie"printre flori" , cautand si gasind povesti de viata , cantand despre"drum, zbor, căutari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, despre dor si insomnie, flori si nervi, Zorro si Făt-Frumos... iubire si cosmos, femei, ploaie si vânt, despre Rege si Regină" .

Cu un stil interpretativ inconfundabil, Alexandrina reuseste sa creeze un album plin de substanta, un disc adresat exclusiv oamenilor cu inima care au citit la viata lor altceva decat tabloide sau reviste de joasa speta. 

Celor ce au ascultat-o cu piesa care a facut-o cunoscuta ("Fata merge pe jos" ) le spun ca nu a fost deloc intamplatoare aparitia acestui cantec. Pledoaria in favoarea acestei afirmatii este sustinuta chiar de  piese precum"Om de lut","Printre flori" sau"Undeva". 

Insa daca este vorba sa discutam despre un posibil hit, atunci cu siguranta cel mai potrivit cantec pentru aceasta categorie este"Numai tu", al carui refren este imposibil sa nu iti ramana in minte, al carui ritm este imposibil sa nu iti cuprinda tot trupul.

De altfel, se pare ca si autoarea a simtit la fel , astfel incat"Numai tu" beneficiaza si de un remix  realizat  foarte bine  de Dan Handrabur.

Textele Alexandrinei sunt poetice, emana viata in fiecare silaba , aproape ca-ti  simti bataile inimii la unison cu armoniile complexe ale pianului sau cu inflexiunile vocale.

Intalnim si piese cu orientare  ruseasca ("La Russe") , avem si melodii in franceza"Roule Taxi" si"1,2,3"   dar nu lipseste nici  sarcasmul din piesa funky-rock"Femei dietetice" , cantec caruia cred ca  i-ar sta foarte bine pe posturile de radio si televiziune.

Piese album

Albume Alexandrina

Comentarii