BestMusic.ro » Alexandrina » Alexandrina a lansat primul album - Om de lut

Alexandrina a lansat primul album - Om de lut


Artista basarabeanca Alexandrina Hristov lanseaza primul sau album – "Om de lut" - joi, 9 aprilie, incepand cu ora 21.00, in clubul Silver Church din Bucuresti.

Dupa ce a cucerit publicul roman cu piesa "Fata merge pe jos" si cu talentul sau la pictura, Alexandrina intra pe piata muzicala cu discul de debut - "Om de lut".

Albumul este disponibil in magazinele Carturesti din intreaga tara, dar si cu ocazia concertelor pe care artista le va sustine. "Om de lut" contine 13 piese, care sunt o combinatie originala de soul, jazz, funk, R & B, electropop, rock, alternative.

UPDATE: Poze de la concerul de la The Silver Church.

Citeste aici recenzia discului de debut Alexandrina - Om de lut.

UPDATE: Interviu video AlexandrinaDesi este primul sau album, nu este vorba despre un debut, Alexandrina fiind binecunoscuta publicului roman inca din 2006, cand Fundatia Phoenix si Dan Chisu i-au descoperit talentul deosebit.

Acum doi ani concertele Alexandrinei au umplut seri la rand Cafe Deko, iar piesa "Fata merge pe jos" i-a asigurat recunoasterea. Alexandrina si-a atras aprecieri si datorita rolului sau din filmul "Trois femmes de Moldavie" al lui Paul Cuzuioc, un tanar regizor roman stabilit in Austria.

"Om de lut" a fost inregistrat in perioada iunie – decembrie 2007 in Timisoara si finalizat in mai 2008. Albumul contine 12 piese originale compuse de Alexandrina in perioada 2000-2007 si un remix de Dan Handrabur. Echipa care a contribuit la realizarea sa este compusa din: Utu Pascu –mixaj, Marciano (New York) – mastering, Petre Ionutescu si Gabriel Almasi (studioul de productie PACmusic Timisoara) – producatori muzicali si orchestratori.

Originalitatea albumului este asigurata de lipsa unei unitati stilistice, fiind o imbinare de soul, jazz, funk, R&B, electropop si rock. Combinarea instrumentelor acustice (trompeta, saxofon, trombon, contrabas, acordeon, mandola etc) cu diverse sounduri electro pun in valoare calitatile vocale deosebite ale Alexandrinei.

Artistii care au contribuit la realizarea albumului sunt: Alexandrina - clape, voce, Petre Ionutescu – clape, trompeta, acordeon, Gabriel Almasi – chitara, mandola, Czifrac Stefan – bas si Vali Potra - tobe. Invitati: Lucian Nagy – saxofon, K-lu – turntables, Radu Guti – trombon, Ion Vidu – tuba, Arthur Balogh – contrabas, Tavi Scurtu – tobe electronice.

"Om de lut " este copilul meu, un copil frumos si sanatos, gingas, mai mult minor decat major, rafinat si expresiv. Inima omului de lut bate in ritmuri de jazz, soul, funk, electropop. Omul de lut va canta despre drum, zbor, cautari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, despre dor si insomnie, flori si nervi, Zorro si Fat – Frumos... iubire si cosmos, femei, ploaie si vant, despre Rege si Regina", spune Alexandrina despre primul sau album.

Omul de lut vine din dragoste pentru ascultatorii sai si in 9 aprilie 2009 la ora 21.00 va face primii pasi in lume in clubul Silver Church din Bucuresti.

Albumul beneficiaza de o a doua ceremonie de lansare, la Timisoara, in data de 16 aprilie, la Teatrul Maghiar, si de un turneu de promovare.
Mai multe stiri despre: lansari  debut  alexandrina  albume 
Publicat pe 18 Martie 2009 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram