BestMusic.ro » Alicia Keys » Biografie Alicia Keys

Biografie Alicia Keys

Alicia Keys

 Alicia Augello Cook, cunoscuta sub numele de Alicia Keys este cantareata, compozitoare si actrita de origine americana.

Nascuta la New York, Alicia a inceput sa studieze pianul la varsta de sapte ani. A absolvit Scoala de Arta din New York, fiind sefa de promotie, ulterior frecventand cursurile Universitatii Columbia. Studii pe care nu le-a terminat, alegand sa se dedice muzicii.

Albumul de debut, "Songs in A Minor" s-a vandut in peste 12 milioane de exemplare in intreaga lume, iar MTV a numit-o "Cel mai bun debut al anului 2001", dar si "Cea mai buna interpreta de R&B".

Un an mai tarziu, Alicia a castigat nu mai putin de cinci premii Grammy. Neintrerupta din lucru la noul album, in 2003 a aparut "The Diary of Alicia Keys", vandut in peste 10 milioane de unitati. Si acesta, in 2005, a primit patru premii Grammy. La finele lui 2005, Alicia Keys a lansat primul album live intitulat "Unplugged", intrat pe prima pozitie in Billboard 200.

In paralel cu muzica, in 2007, Alicia a intrat in lumea filmului, jucand in filmul "Asii din maneca". In acelasi an a lansat cel de-al treilea album de studio, "As I am", disc ce i-a adus trei premii Grammy. 

In 2008, artista este nominalizata la NAAACP Image pentru rolul din filmul "Viata secreta a albinelor"

Mergand in paralel cu filmul si muzica, pe 15 decembrie 2009, Alicia lanseaza "The Element of Freedom".

2012 inseamna lansarea celui de-al cincilea album de studio, "Girl On Fire", vandut in peste 160.000 de unitati in prima saptamana de la lansare.