BestMusic.ro » Allison Moorer » Biografie Allison Moorer

Biografie Allison Moorer

Allison Moorer

Allison Moorer este o cantareta americana de muzica country, nascuta pe data de 21 iunie 1972, in Monroeville, Alabama, USA.

Allison Moorer este sora lui Shelby Lynne, alaturi de care si-a inceput cariera muzicala.

Dupa ce a terminat liceul, Allison a parasit oraselul natal si s-a mutat in Nashville, unde era sora sa. Aici l-a cunoscut pe Doyle Primm, cel care i-a devenit compozitor si sot, ulterior.

Impresarul Bobby Cudd a decoperit-o pe Allison Moorer in perioada in care ea canta la Nashville's Ryman Auditorium si a prezentat-o producatorului Tony Brown, care i-a cerut cateva demo-uri.

In 1998, cantareata si-a lansat primul album, intitulat "Alabama Songs". Acest material discografic nu s-a bucurat de prea multa apreciere din partea criticilor.

Melodia "A soft place to fall" a ajuns pe coloana sonora a productiei "The horse whisperer", apoi a fost cantata la deschiderea premiilor Oscar, din 1999.

In 2002 a fost lansat cel de-al doilea album al artistei, numit "Miss Fortune". Momentul coincide cu schimbarea casei de inregistrari, intrucat Moorer si producatorul sau, Tony Brown au plecat de la MCA Nashville la Sony Records.

Se remarca de pe acest material discografic balada "Tum bling Down", care ajunge soundtrack pentru filmul "The Rookie".

In 2004 Allison Moorer isi schimba iar casa de productie, iar de aceasta data alege Sugar Hill Records. In acelasi an scoate pe piata albumul "The Duel".

In 2005, cantareata divorteza de Primm si se casatoreste cu Steve Earle. Earle este producatorul albumului din 2006, "Getting Somewhere".

Moorer si Earle au fost nominalizati pentru un premiu Grammy, la categoria "Best country collaboration with vocals", pentru pentru piesa "Days aren't long enough".

In 2008, Allison scoate pe piata muzicala un album deosebit, cu piese cover, intitulat "Mockingbird", iar in 2009 canta in cadrul documetarului "The People Speak".

Un an mai tarziu, Allison Moorer si Steve Earle devin parintii unui baietel, John Henry Earle. Dupa acest moment, Allison se dedica vietii de familie si nu mai scoate niciun album nou.

Ultimul material discografic realizat de aceasta se intituleaza "Crows" si a aparut pe data de 9 februarie 2010.

Comentarii Allison Moorer