BestMusic.ro » Alternosfera » Biografie Alternosfera

Biografie Alternosfera

Alternosfera

Istoria rock-ului post-sovietic, in Republica Moldova, este una scurta si saracacioasa – doar doua-trei formatii care au reusit in scurtul rastimp de independenta de a ocupa pozitii trainice pe arena show-business-ului din Republica Moldova, sau de peste hotare.

Istoria Alternosferei incepe in 1998, la 13 decembrie, cand are loc prima repetitie in deplina componenta a formatiei. Ulterior, la 23 noiembrie 1999 Alternosfera sustine primul concert, in Chisinau. In 2001 formatia realizeaza primele inregistrari demo, iar in 2002 au loc inregistrari demo si la Bucuresti.

Formatia Alternosfera are o experienta activa de mai mult de cinci ani. Schimband, de-a lungul timpului atat componenta cat si directia muzicala, aceasta formatie a ajuns la maturitate, avand un stil propriu, inconfundabil.

Alternosfera practica un rock alternativ melodic, cu clapa care "duce" toata melodia. Versurile lor sunt de cele mai multe ori de dragoste, avand insa si conotatii sociale sau politice. Ca sound, Alternosfera este unica in momentul de fata pe piata muzicala basarabean?, contextul lor de influente variind de la anii '80 la rockul alternativ al Seattle-ului anilor 90.

Vocea lui Marcel este bogata ca inflexiuni, avand si o linie lirica dezvoltata si exersata, cat si puterea de a "urca" foarte mult. Melodicitatea lor specifica este data si de faptul ca majoritatea pieselor au "lead"-ul de pian clasic.

Alternosfera a evoluat pe majoritatea scenelor chisinauene participapind la cele mai importante festivaluri de muzica rock din Moldova, fiind foarte bine apreciata de public. Recent a evoluat ?i la Bucuresti in cadrul festivalului Tuborg.
Este o echip? serioas? ?i unit?, una care a reusit sa demonstreze ca se pot face lucruri frumoase si calitative si in Moldova.
Festivalul “Starii Melnik” iulie 2005
Membrii formatiei:

Marcel BOSTAN (voce)
Data nasterii: 21 septembrie 1982 / fecioara (semn zodiacal)
Studii: Studii la liceele M. Eliade si M. Kogalniceanu (Chisinau), absolveste scoala medie nr. 36. Licentiat al Academia de Studii Economice din Moldova.

Alternosferice: Fondatorul Alternosferei. Liderul Alternosferei.
Generale: Fumator. Are prietena. Familie de intelectuali. Lider innascut, optimist, activ, simpatic, inteligent. Vorbitor de limba romana.

Marin NICOARA (chitara)
Data nasterii: 19 octombrie 1983 / balanta
Studii: Scoala nr. 36 din Chisinau, clasa muzicala, acordeon. In scoala este membru al unei formatii rock. Canta si in fanfara (tuba). Timp de doi ani frecventeaza Colegiul de muzica St. Neaga (aerofone).

Alternosferice: Cel mai „vechi” membru al formatiei, dupa Marcel. In ianuarie 1999 este adus de un prieten la repetitia Alternosferei. Dupa cateva
Generale: Fumator. Are prietena. Tendinta puternica de autoperfectionare. Studiaza citara incontinuu. Intotdeauna bine dispus, glumet.. Vorbitor de limba romana.

Vitalie CHIAN (clape)
Data nasterii: 21 octombrie 1979 / balanta
Studii: Absolvent al Colegiului de Muzica St. Neaga, Chisinau. Dupa absolvire lucreaza timp de un an profesor de pian la una din scolile muzicale din Chisinau. La moment este student al Facultatii de Mecanica, Universitatea Tehnica din Moldova (UTM).
Generale: Este cel mai in varsta membru al formatiei. Calm, serios, tacut. Nu are prietena. Vorbitor de limba romana.

Vlad HOHLOV: (baterie)
Data nasterii: 12 octombrie 1982 / balanta
Studii: Dupa absolvirea scolii medii face studiile la Colegiul de muzica St. Neaga (percutie). Ulterior student la Conservatorul din Chisinau. Abandoneaza studiile dupa un an. Anul acesta devine student al Universitatii Tehnice din Moldova.
Generale: Percutionist bun (baterii, xilofon etc.). Singur la parinti. Fara prietena. Fumator. Vorbitor de limba rusa. Nivel bun de cunoa?tere a limbii romane.

Dumitru Costin:(bass)
Data nasterii : 9 martie 1979 /peste
Studii in scoala medie nr.21, absolveste liceul ' M.Kogalniceanu', Lecentiat al Academiei de Studii Economice, facultatea Relatii Economice Internationale.
Alternosfera: A facut parte din prima componenta a 'Altternosferei' . In 2001 paraseste formatia pentru ca sa revina in aprilie 2005.
Generale: Fumator. Are prietena. Inteligent, optimist si excesiv de vesel. Are sora mai mare- Natali. Vorbitor de limba romana.

www.alternosfera.com