BestMusic.ro » Amy Winehouse » Magazinele de muzica HMV: istorie si prezent

Magazinele de muzica HMV: istorie si prezent

Magazinele de muzica HMV: istorie si prezent

HMV are o istorie destul de interesanta. Compania a fost fondata in anul 1921, pe data de 20 iulie. Fondatorul a fost nimeni altul decat Sir Edward Edgar, compozitorul. HMV sau His Master's Voice a devenit cunoscut abia in momentul in care intra gramofonul pe piata muzicala.

Magazinul trece printr-un incendiu in anul 1937 si este mutat, pentru o perioada, pe Bond Street. Peste doi ani se redeschide locatia indragita de muzicieni si pasionatii de muzica.

Clientii indrageau magazinul pentru ca HMV le dadea voie sa asculte orice inainte de a cumpara. Astfel ca daca dadeai de un band sau artist nou si erai curios daca iti place, HMV iti dadea voie sa testezi inainte sa duci acasa.

In 1996, HMV incepe sa se extinda in Londra, apoi in restul tarii. Dupa numai doi ani, HMV ajunge sa se dubleze. Incepand cu anul 2000, HMV era deja un magazin de renume caci cei mai multi cantareti veneau sa-si lanseze albumele in magazin, sa-si faca poze cu fanii si sa tina tot felul de evenimente.

Amy Winehouse, Beyonce, Lady Gaga sau Madonna si David Bowie sunt cateva nume care alegeau HMV pentru lansari.

Si chiar daca pasiunea pentru muzica nu moare niciodata, se pare ca tehnologia i-a afectat puternic pe cei de la HMV. Odata cu aparitia noilor dispozitive de ascultat muzica, magazinele HMV pierdeau din in ce mai multi clienti. Asa se face ca in anul 2012 HMV este nevoit sa inchida din magazine.

Dupa 6 ani, in 2018, pe final de an, HMV anunta imediat dupa Craciun ca este fortat sa inchida mai mult de 120 de magazine.

Ce se va intampla cu HMV in viitor? Poate ca nu vor mai exista magazine fizice, dar cu siguranta numele si povestea vor ramane in sufletele pasionatilor de muzica.
Publicat pe 28 Decembrie 2018 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu