BestMusic.ro » Anastasia Lazariuc » Biografie Anastasia Lazariuc

Biografie Anastasia Lazariuc

Anastasia Lazariuc

Anastasia Lazariuc s-a nascut la 6 iulie, in satul Bacioi, situat la 10 km de Chisinau, capitala Republicii Moldova.

S-a lansat cu piesele lui Ion Aldea-Teodorovici "Pana la lacrimi mi-e draga viata", "Seara albastra", "Fuga, fuga". A fost solista filarmonicii din Cernauti timp de 2 ani. Mai tarziu a fost angajata ca solista la Radioteleviziunii din Chisinau 16 ani, paralel a colaborarii cu televiziunile din tarile fostei Uniuni Sovietice ca Moscova, Leningrad, Kiev, Minsc si altele.

A lansat mai multe albume cu muzica romaneasca la casa de discuri "Melodia" din MOSCOVA.

Laureata a multor concursuri si festivaluri din fosta Uniune Sovietica, Anastasia a realizat numeroase turnee in tara si strainatate.

In 1982, a primit titlul de Artista Emerita a Republicii Moldova.
Colaborarea cu cei mai talentati compozitori si poeti, textieri ca Grigore Vieru, Dumitru Marlcovschi, Petre Teodorovici, Eujen Paga, Ion-Aldea Teodorovici, Iurie Sadovnic Gutu, Paria Radu, Hnatol Dumitras, Ian Raiburg si altii, i-au adus mult succes in activitatea sa artistica.

In 1985 pentru prima oara a efectuat un turneu de mare succes in Romania impreuna cu formatia sa "Amor", cantand pe viu un turneu de o luna a cate trei spectacole pe zi.

Publicul din Romania a cusnoscut-o cu adevarat in 1990 la festivalul de la Mamaia, unde a fost invitata sa sustina un recital.

Mai tarziu Anastasia a primit numeroase oferte de colaborare de la diversi impresari din tara, sustinand nenumarate spectacole.

A colaborat de asemenea cu televiziunile si radiourile din Romania. A realizat in colaborare cu casa d e discuri "Electrecord" si alte case, mai multe albume.

Ultimul album "Sinceritate" a aparut pe piata in 2007 realizat dupa o pauza binevenita in colaborare cu Mihai Alexandru, Adrian Carajio si altii, bucurandu-se de un mare succes.

Inafara de realizarile artistice Anastasia se mandreste cu cea mai mare realizare din viata sa, de cei doi copii Andrei si Ileana pe care i-a crescut si educat cu mare grija, si pe care ii iubeste mai mult decat orice.

Anastasia a terminat facultatea de zejie la Institutul de Arte din Chisinau in 1982. In prezent Anastasia realizeaza spectacole atat in tara cat si peste hotarele ei. In continuare tine o stransa legatura cu locurile natale si cu toti cei dragi, continuand sa realizeze spectacole si piese cu compozitori si textieri din Republica Moldova.

Actualmente este solista liber-profesionista, o romantica incurabila, de aceea canta muzica de suflet, muzica sentimentala, de asemenea si muzica de petrecere si colaboreaza cu organizatori de spectacole, evenimente si petreceri.

Sursa: anastasialazariuc.ro

Comentarii Anastasia Lazariuc