BestMusic.ro » Anca Parghel » Portretul Ancai Parghel la emisiunea 'Doamne de poveste'

Portretul Ancai Parghel la emisiunea 'Doamne de poveste'

Portretul Ancai Parghel la emisiunea 'Doamne de poveste'

Duminica, de la 16.30, la "Doamne de poveste”, vedem portretul unei femei care a trecut cu zambetul pe buze din viata - Anca Parghel.

Anca Parghel a fost mai mult decat o excelenta cantareata de jazz. Anca Parghel a fost, pentru toti cei din jurul ei un spirit- spiritul muzicii, al dedicarii, al bucuriei de a trai.

Duminica, la "Doamne de poveste”, telespectatorii sunt invitatii Oliviei Steer in lumea plina de culoare a Ancai Parghel. Ghizi prin labirintul vietii unei mari doamne sunt fiii acesteia, Ciprian si Tudor Parghel, dar si prieteni apropiati precum Stefan Banica Jr, ultimul care a cantat, alaturi de Anca, intr-o emisiune de televiziune. "Ea a fost o doamna toata viata ei si a trecut cu eleganta peste momentul care amandoi stiam ca ea nu mai poate, ca pentru ea este un efort…Ea a trecut foarte repede, eu m-am facut ca nici nu observ chiar daca era slabita din cauza bolii , nu mai avea aceeasi forta, dar avea aceeasi intensitate in privire, aceeasi dragoste cu care-si facea meseria, ii placea sa cante, ce sa mai, si o facea al naibii de bine”, isi aminteste Stefan Banica despre Anca Parghel.

"Mama era Dumnezeu, multa lume o sa se intrebe ce vrei sa spui cu chestia asta…Fiecare dintre noi avem o bucata din Dumnezeu in noi si mama a reusit sa o fructifice, sa o impacheteze asa frumos si sa o dea oamenilor spre deosebire de altii care o tin ascunsa ... Era Dumnezeu pentru ca era centrul universului meu, era centrul, universul familiei noastre”, marturiseste cu emotie, pentru "Doamne de poveste”, Tudor Parghel.

Intreaga ei viata, Anca Parghel a fost dedicata muzicii si fiilor ei, alaturi de care a si urcat, de nenumarate ori, pe scenele lumii. Ciprian Parghel crede ca, de undeva de sus, mama lui inca ii vegheaza. "Eu cateodata chiar ma gandesc ca ea chiar nu a murit, cred ca este undeva plecata, undeva departe , ma ajuta si ne ajuta in continuare, ne pune in contact cu tot felul de oameni, chiar cred ca ea este undeva si hotareste sub forma spirituala in continuare ce se va intampla cu noi. Bine, ne mai lasa sa ne mai dam si cu capul de pereti”, spune Ciprian.

Duminica, de la 16.30, emisiunea "Doamne de poveste” i-a dedicat intreaga editie unei femei care a adus zambetul pe buzele a milioane de iubitori ai jazz-ului, Anca Parghel.
Mai multe stiri despre: doamne de poveste 
Publicat pe 04 Noiembrie 2011 , de Chaos

Adauga un comentariu