BestMusic.ro » Andrei Leonte » Biografie Andrei Leonte

Biografie Andrei Leonte

Andrei Leonte

Andrei Leonte, castigatorul primului sezon X Factor Romania, s-a nascut pe 25 martie 1989, in Vaslui.

Inca din copilarie a inceput sa fie pasionat de muzica. Desi a fost sfatuit sa se inscrie la Palatul Copiilor, nu a facut-o, deoarece nu simtea ca ar putea sa cante acolo ceea ce ii placea.

In timpul scolii, Andrei Leonte a fost fanul trupelor 3rei Sud-Est si Genius, dar ii placea si muzica lui Michael Jackson, a lui Elvis Presley sau Freddie Mercury.

In clasa a cincea, familia lui Andrei Leonte s-a mutat la Iasi, din cauza traiului dificil din Vaslui.


Mama lui Andrei s-a angajat la un restaurant din Iasi. Vazand talentul lui Andrei, solistul trupei care canta in restaurant s-a oferit sa-i dea lectii de canto.

Andrei nu s-a tinut de lectiile particulare de muzica, deoarce a inceput sa-i placa sa scrie in revista `Pupaza din tei`. Cu aceasta ocazie, cantaretul a ajuns pentru prima data la Bucuresti, unde a luat pranzul cu fostul Presedinte Ion Iliescu.

Primul succes muzical al lui Andrei Leonte s-a intamplat in clasa a 9-a, in cadrul concursului Mister Boboc. La proba de aptitudini a interpretat piesa `If Tomorrow Never Comes`, a lui Ronan Keating.

In clasa a 10-a, Andrei Leonte si-a convins parintii sa il mute de la Liceul de Filologie la Liceul de Arte. Acolo, tanarul artist `a mancat muzica pe paine`. Parintii artistului s-au dus amandoi la munca in Italia.

Dupa absolvirea liceului, Andrei s-a decis sa vina la Bucuresti, sa fie mai aproape de centrul muzical.

In 2011, Andrei Leonte a absolvit Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti. In timpul vacantelor, cand mergea la parintii sai in Italia, Andrei obisnuia sa cante in locuri aglomerate, ca sa aiba public numeros, numai ca uneori era gonit de politisti.
Primii bani au fost catigati din recitalurile de pe strada. Ba chiar din banii obtinuti, Andrei si-a utut cumpara chitara mult visata.

Rampa de lansare a lui Andrei Leonte a fost concursul X Factor. Pe 1 ianuarie 2012, Andrei a devenit primul castigator al showului, dar si al sumei de 200.000 de euro.

Cu banii castigati, Andrei viseaza sa-si aduca parintii inapoi in tara si sa-si cumpere un pian.