BestMusic.ro » Andy Williams » Biografie Andy Williams

Biografie Andy Williams

Andy Williams

 Howard Andrew Williams s-a nascut pe 3 decembrie 1927 si a incetat din viata pe 25 septembrie 2012. A fost unul dintre cei mai cunoscuti cantareti americani si s-a bucurat de o discografie cu 17 discuri de aur si trei de platina. A fost gazda emisiunii tv The Andy Williams Show, intre 1962 si 1971, si a activat la Moon River Theatre.

Andy s-a nascut in Wall Lake, Iowa, a urmat cursurile liceului Western Hill, absolvind ulterior University High School din West Los Angeles, dupa ce familia sa s-a mutat in California.

Primele performate artistice au avut loc in copilarie, cand facea parte din corul bisericii. Ulterior, in 1938 a format, alaturi de fratii sai, cvartetul The Williams Brothers.

In 1943 s-a mutat la Los Angeles, iar The Williams Brothers a cantat alaturi de Bing Crosby pe piesa Swinging on a Star. Cei patru au aparut in patru musicaluri: Janie, Kansas City Kitty, Something in the Wind si Ladies' Man.

The Williams Brothers a semnat cu MGM si a aparut in Anchors Aweigh si Ziegfeld Follies.

Cariera solo a lui Andy Williams a inceput in 1953. La acea vreme a inregistrat sase piese, insa niciuna nu s-a bucurat de succes.

Insa, in 1954, dupa aparitia unui spot la Tonight Starring Steve Allen, Williams a semnat un contract cu Cadence Records. Piesa Canadian Sunset a ajuns pe locul 7 in Top Ten din luna august a anului 1956, urmata de primul no. 1 in Billboards, Butterfly. Cat despre discografia artistului, aceasta numara nu mai putin de 42 de albume. Cel mai recent album al sau, lansat cu 5 ani inainte de moartea sa se intituleaza I Don't Remember Ever Growing Up.