BestMusic.ro » Angela Similea » Cornel Constantiniu si Angela Similea au pierdut procesul cu Cristian Mungiu

Cornel Constantiniu si Angela Similea au pierdut procesul cu Cristian Mungiu

Cornel Constantiniu si Angela Similea au pierdut procesul cu Cristian Mungiu

Tribunalul Bucuresti a respins, miercuri, actiunea Angelei Similea si a lui Cornel Constantiniu prin care cereau in instanta daune morale pentru folosirea a doua piese pe coloana sonora a filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".

Motivatia Tribunalului Bucuresti este lipsa calitatii procesuale a reclamantilor. Decizia poate fi atacata cu apel, informeaza NewsIn.

Cristian Mungiu a sustinut, initial, ca s-a garantat prin contract dreptul interpretilor de a primi remuneratiile cuvenite in urma exploatarii filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", dupa ce Angela Similea si Cornel Constantiniu au cerut in instanta daune morale pentru folosirea a doua piese pe coloana sonora.

Artistii au aflat la premiera filmului ca melodiile au fost folosite pe coloana sonora, dupa cum a declarat avocatul care-i reprezinta in instanta pe compozitor si pe Angela Similea , Victor Habasescu.

Cornel Constantiniu si Angela Similea au cerut magistratilor Tribunalului Bucuresti sa oblige Mobra Film la plata a 20.000 de euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale, urmand ca daunele materiale sa fie stabilite in urma efectuarii unei expertize, in cadrul procesului.

Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, este primul film romanesc care a castigat premiul Palme d'Or, acordat la editia de anul trecut a Festivalului de film de la Cannes.

In Romania, filmul a primit o diploma de excelenta din partea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L Caragiale" la Festivalul CineMaIubit si premiul Zilele Filmului Romanesc, la TIFF 2007.

Ziare.com
Mai multe stiri despre: proces  Angela Similea 
Publicat pe 27 Noiembrie 2008 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu