BestMusic.ro » Angela Similea » La Multi Ani, Angela Similea

La Multi Ani, Angela Similea

La Multi Ani, Angela Similea

A treia sarbatorita a zilei de 9 iulie este interpreta de muzica usoara Angela Similea, care paseste anul acesta in cel de-al 64-lea an de viata. Dragostea pentru muzica a cuprins-o in copilarie, cand a asistat pentru prima data la un concert al Mariei Tanase.

Angela Ioana Similea, pe numele ei complet, s-a nascut in anul 1946, in comuna 1 Decembrie, judetul Giurgiu.

Primul succes in adevaratul sens al cuvantului il va obtine odata cu premiul de la Festivalul International `Cerbul de aur`, din 1970, cand a obtinut primul premiu - Cerbul de Argint.

De-a lungul carierei, a reusit sa colaboreze cu unii dintre cei mai mari si mai buni compozitori romani: Ion Cristinoiu, Marcel Dragomir, Marius Teicu, Jolt Keresteley, Temistocle Popa.

In 1977, Angela Similea obtine, premiul I la Festivalul Mamaia pentru `Un albastru infinit`, compusa de Marcel Dragomir.

Melodia `Sa mori de dragoste ranita`, compusa, tot de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarata `melodia secolului al XX-lea` de catre public, cu ocazia galei organizate de TVR 2, in 2000.

Potrivit agerpres.ro, artista isi doreste de ziua ei sanatate si compania celor dragi:

` Fiecare om ajunge in viata la un moment cand realizeaza ca lucrul cel mai important este sanatatea, nu doar cea trupeasca, ci si cea mentala, iar asta tine de credinta. Imi doresc sa ajung la punctul maxim de credinta al vietii mele. Implinesc 64 de ani, dar marturisesc ca nu-i simt. Sufletul imi este inca tanar, energia este a unui om tanar, doar 'ambalajul' tradeaza putin varsta`, a spus Angela Similea.

Ea a adaugat ca va ramane mereu recunoscatoare publicului care a creat-o, dar si actorilor si regizorilor care au sprijinit-o in formarea ca actrita.

Angela este fericita ca de ziua sa ii va avea alaturi pe cei doi nepoti, copiii fiului ei, Sorin.

`Sunt bucuroasa ca de ziua mea ii voi avea alaturi pe cei doi nepoti - Jan Christian si Ana Grace - care acum s-au facut mari, dar carora noi le spunem tot Suni si Chichi, asa cum s-au 'botezat' ei insisi. Suni va implini 15 ani pe 19 iulie, iar Chichi va implini 14 ani in noiembrie. Amandoi sunt foarte talentati, iar acum sunt fericiti, in curtea noastra de la tara, unde se joaca toata ziua cu cei patru caini pe care ii avem`, a marturisit Angela.

Angela Similea, nume de necontestat in muzica usoara romaneasca si nu numai, este una dintre cele mai placute aparitii pe scena sau pe micul ecran, frumusetea sa si tinuta impecabila starnind mereu admiratie.
Mai multe stiri despre: angela similea biografie  angela similea aniversare  poze angela similea 
Publicat pe 09 Iulie 2010 , de Adelina Dobrin

Adauga un comentariu