BestMusic.ro » Animal X » Discografie Animal X » Baieti derbedei

Album Animal X Baieti derbedei

Animal X Baieti derbedei
Lansat pe: 01 Ianuarie 2006
Casa de discuri: Nova Music Entertainment
Asculta muzica: Dance   Pop   Rock  
Voteaza acest album:
  • Rate
-0.27 /  5 din 10 voturi
Cele zece piese stau sub semnul renasterii ANIMAL X, pentru ca baietii s-au intors cu un stil nou. Ultimele luni petrecute in studioul pe care si l-au luat si faptul ca ANIMAL X s-au maturizat atarna greu pentru aceste 10 piese care deschid sezonul dance 2006. Sound-ul este unul elaborat, mult mai electronic dar pastrand si elementele care i-au facut pe cei trei celebri, de la chitari si pana la efectele de voce aplicate.

Pe albumul care ne anunta inca de la prima piesa (nostalgica `Asa cum eram`) ca refrenele usor de retinut si care pot deveni cu usurinta imnuri ale unei generatii s-au intors, urmeaza o balada tipica ANIMAL X (`Balada`) - o piesa de dragoste care face o introducere perfecta in universul liric al noilor compozitii. Noua decada dance se deschide incepand cu cea de-a treia piesa, unde ANNA LESKO apare ca o adiere in piesa baietilor, pregatind, parca, duritatea si lirica lui PACHA MAN care, pe cea de-a patra, `Baieti Derbedei`, isi face simtita prezenta. Pacha Man se arata aproape de baietii lui, niste derbedei, si ii asista intr-o partida ilegala (dar simbolica) de ping-pong, tot mesajul piesei si featuring-ul sau convingandu-ne pe toti ca `Baieti Derbedei` este cea mai potrivita alegere pentru primul single ANIMAL X pe 2006.

Albumul continua cu piese una si una, cu versuri atat in romana cat si in engleza, pentru ca nu limba in care te exprimi conteaza, ci mesajul. `De sase ani` e piesa care mira cel mai mult, pentru ca doar cateva elemente `traditionale` ANIMAL X sunt prezente aici, restul amintind mai degraba de un big beat a la Chemical Brothers, cu tot cu frestyle-ul suprapus. Mesajul merge catre intreaga industrie muzicala, cu toate uscaturile si combinatiile dubioase pe care baietii se pare ca le stiu, ei fiind din start `dusmanii prostului gust`. Ar fi bine sa bagam la cap asta, cu atat mai mult cu cat piesa urmatoare are un mesaj mai dur - `I H8 2 love U` - unde toata energia creativa a baietilor se dezlantuie electric intr-un refren care aminteste de Prodigy. Chitara revine subtil pe cea de-a saptea piesa, `In ochii tai`, o alta piesa de dragoste care ne ajuta sa intelegem cum vad baietii lumea, `Run Away`, `Sa Nu Spui Nimanui` si `Scrisoare De La Mare`, o piesa plina de umor « de derbedei » !

Piese album

Albume Animal X