BestMusic.ro » Anna Lesko » Biografie Anna Lesko

Biografie Anna Lesko

Anna Lesko

S-a nascut la Chisinau pe 10 ianuarie 1979 si este un capricorn veritabil - Originile ei sunt ruso-ucrainiene, dar tatal este pe jumatate moldovean - Mai are doua surori, ea fiind mijlocia familiei - Cele mai fericite momente ale copilariei erau vacantele petrecute la bunici, cand a invatat o multime de lucruri, fie ajutand la treburile casei, fie chiar de la bunica ei. Anna se considera o buna gospodina,stie sa coasa si mai ales sa gateasca. Mancarea ei preferata este un fel traditional ucrainian, un desert cu o reteta foarte complicata, pe baza de mac si zahar

A urmat scoala rusa la Chisinau. Intamplarea a adus-o la numai 17 ani in Romania, unde a si ramas. A intrat la Facultatea de Drept, fapt ce a ajutat-o sa se integreze mai bine si mai usor in viata de la Bucuresti - Acum are foarte multi prieteni in Romania, ii place foarte mult aici si nu se mai gandeste la plecare - Ar fi vrut sa devina avocat, dar a ales sa urmeze o cariera artistica, redescoperindu-si un hobby mai vechi: pictura - A luat lectii de pictura cu Sabin Balasa si Mircea Novac. Cea mai puternica incurajare de a continua pe acest drum a venit de la maestrul Balasa care i-a spus, in urma vizionarii unor lucrari semnate de ea: ?Rusoaico, pentru mine esti o revelatie? - Primul tablou l-a vandut cu 3000 de dolari!!! Are tablouri expuse intr-o galerie de la Muzeul National.
 
Provenind dintr-o familie de oameni veseli si deschisi, pasiunea pentru muzica a venit ca ceva normal. In copilarie participa la toate spectacolele organizate la scoala, in principal puneri in scena dupa fragmente de operete. - Studiaza canto cu Crina Mardare si a colaborat la materialul muzical cu Marius Moga, Vlad Cernea si Zoe Alecu. - Piesa ?Ard in flacari? este o compozitie Marius Moga, iar ritmul dinamic reprezinta perfect personalitatea Annei. - La dorinta Annei, piesa contine influente slave (cateva versuri in limba rusa).
 

 
Dupa primul album, lansat la sfarsitul anului 2002, Anna Lesko a mai lansat doua materiale: Inseparabili (2003) si Pentru Tine (2004).

Site oficial: www.annalesko.ro

Comentarii Anna Lesko