BestMusic.ro » Antract » Biografie Antract

Biografie Antract

Antract

Grupul a fost infiintat de Bobita Catusanu in 1984 si s-a numit initial Mini-Paradox, fiindca se afla sub aripa ocrotitoare a unui grup de rock cu ceva experienta din Rm. Valcea, Paradox.

Ulterior, cand s-au dus la studiourile Radioului National sa inregistreze primele piese, s-au prezentat la... "comisie" sub numele "Zig-Zag". Au fost sfatuiti sa-si caute un drum "mai drept", asa ca s-au intors cu un titlu nou: ANTRACT.

Componenta la primele doua albume Antract i-a numarat pe fratii Cristian si Zelu Iordan (chitara si tobe) si Robert Constantinescu (clape). Dupa albumul "Blestem" au urmat 3 ani de tacere. Apoi s-a produs ceea ce Bobita numeste "fuziunea cu Sibiul", mai clar spus, cooptarea lui Ilie "Manole" Vlad (ex-Riff) la chitara si a lui Arthur Fleischer la tobe.

Cel mai intens moment de nehotarare l-au trait odata cu piesa "Esti frumoasa..." de pe albumul "Blestem". Parerea unanima a fost ca piesa "e o oroare", dar ei au inclus-o totusi pe album si a devenit piesa de rezistenta a discului.

"Inainte de toate" (1998) este titlul celui de-al treilea album al grupului Antract. Cele 11 piese, se distanteaza clar din punctul de vedere al exprimarii artistice, de albumele anterioare, "Antract" (1994) si "Blestem" (1995).

La inceputul anului 2000, trupa trece printr-o schimbare de componenta : Arthur Fleischer este inlocuit la baterie de Florin "Pefi" Pop.

In 2000 apare single-ul "INIMA MEA", al carui videoclip reuseste ss ajunga pe prima pozitie in topurile de specialitate. Antract incepe anul 2001 cu un nou tobosar, Andrei Barbulescu (ex-Sarmalele Reci). Si noul material se numeste "Amintiri", continand sase piese de dragoste.

Cel de-al cincilea album, «Nou », editat de MediaPro Music in 2003 alaturi de Szabi Bozsoky, o noua achizitie la tobe, achizitie care insa nu a durat prea mult, acesta fiind inlocuit dupa numai 1 luna de zile de Cosmin Cadar. Intre timp trupa si-a intregit componenta la formula de 5 membrii, luandu-l la clape pe Fernando Draganici.