BestMusic.ro » My Dying Bride » My Dying Bride in Piata Mare la ARTmania 2009

My Dying Bride in Piata Mare la ARTmania 2009

My Dying Bride in Piata Mare la ARTmania 2009

Cei sase britanici din trupa My Dying Bride revin pe scena festivalului ARTmania in ziua de vineri, 17 iulie, alaturi de Opeth si Tristania.

My Dying Bride sau MDB, cum spun fanii britanicilor invitati in Romania, a lasat o impresie extraordinara publiculului de la ARTmania '07 si a ramas cu o amintire foarte pozitiva legata de Sibiu si festival. La cerea fanilor si numai multumita lor, MDB si-a confirmat participarea la aceasta editie a Festivalului de la Sibiu. Concertul este dedicat promovarii ultimului album intitulat "For Lies I Sire".

Desi My Dying Bride a debutat cu stilul doom metal, vocea fara tonuri foarte joase s-a auzit chiar de la al doilea album "Turn Loose the Swans". "The Angel and the Dark River" din '95 a marcat disparitia vocilor morbide care urmeau sa revina abia in '99 pe "The Light at the End of the World". My Dying Bride se foloseste inca de la primul album integral din '92, "As the Flower Whiters", de influente din muzica clasica prin folosirea clapelor si a sunetelor de vioara.

In '95 MDB lansa "The Angel and the Dark River" pentru ca la sfarsitul anului sa cante trei luni de zile in turneu cu Iron Maiden, o perioada de promovare ce i-a castigat trupei mii de noi fani. My Dying Bride a produs zece albume in 19 ani de existenta, sapte compilatii si trei productii video.

Muzica lor se remarca prin riffuri dure in masuri lente si versuri obsesive impletite intro compozitie epica rafinata. Ultimul album MDB tinde spre conturarea unei atmosfere sonore liniare si relativ aplatizate in care apar din cand in cand si momente de furie. "For Lies I Sire" a marcat si o schimbare in componenta trupei: Katie Stone canta la clape si vioara in locul artistei Sarah Stanton. Katie va interpreta in concerte si partile cantate pana in '98 de Martin Powell.

Biletele, in valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonament se gasesc in reteaua magazinelor Diverta, precum si online, pe ticketpoint.ro, bilete.ro, blt.ro si myticket.ro. Pana la 1 mai 2009, biletele si abonamentele puse in vanzare pot fi achizitionate la pretul de 90 RON pe zi si 160 RON pentru abonament.

Festivalul ARTmania 2009 este organizat de Fundatia ARTmania in parteneriat cu Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu.

Sursa: Artmania
Mai multe stiri despre: bilete  ARTmania 2009  Sibiu 
Publicat pe 07 Aprilie 2009 , de Alina Alexandrescu

Adauga un comentariu