BestMusic.ro » Asaf Avidan » WonderDay 2014 (poze)

WonderDay 2014 (poze)


Duminica, Amphitrion a scris prima fila a povestii numite WonderDay, intr-un decor de poveste pe Domeniul Mogosoaisa. Daca muzica a fost pretextul cu care organizatorii i-au convins pe majoritatea participantilor sa se alature calatoriei in Tara Minunilor, odata ajunsi pe taramul magiei, ne-am dat seama ca ne fusese pregatit ceva mai mult decat un festival de muzica.

"Impachetat" ca un festival-concept, WonderDay a insemnat o intoarcere in alt timp - pentru multi, cel al copilariei - si transpunerea intr-un spatiu alternativ, in care copacii iti sunt parteneri de taifas si fluturi uriasi se plimba gratios printre oameni.


Toata starea de visare, din care organizatorii au avut grija sa nu fi trezit in niciun colt uitat al spatiului de festival, a fost alimentata de sunete acustice ale artistilor invitati. Aylin si ai sai cavaleri - The Lucky Charms - au deschis seria concertelor cu o selectie de pe albumul de debut, "Cloud", urmati fiind de Tape Five, cu care publicul roman s-a intalnit pentru prima data cu ocazia WonderDay. Trupa, formata din muzicieni din mai toate colturile lumii, si-a aratat influentele multiculturale intr-un show acustic ce ne-a plimbat prin Cuba, Brazilia sau Spania - gratie impletirii de sound-uri ce se regasesc in stilul swing al formatiei.Mai putin "electro" si mai mult "retro", Moonlight Breakfast, proiectul romanesc se a reusit sa-i convinga pana si pe austrieci - de unde vin Parov Stelar si Waldeck, cele mai de succes proiecte europene de swing si electro-swing - ca stilul lor "retroelectro" nu e facut sa fie auzit doar in interiorul granitelor tarii, au avut locul bine-meritat in line-up-ul editiei, chiar inaintea headlinerilor. Christie, Bazooka, Printzu si Aditza ne-au invitat la joaca in fata scenei pe "Play" si ne-au fermecat cu piese mai vechi si mai noi, in varianta acustica.


Delilah, revenita in Romania dupa doar trei luni de la primul concert, s-a aratat la fel de bucuroasa precum cei din public - care, intre timp, au inceput sa-si asigure locurile in primele randuri - de revedere si, dupa ce ne-a cantat hituri ca "Go", "Inside My Love" sau "Shades of Grey", ne-a promis ca va reveni in formula full live band odata cu lansarea urmatorului album si ne-a invitat sa ne bucuram de concertul lui Asaf Avidan, pe care s-a aratat incantata sa-l asculte live.


Cel mai asteptat moment al serii, concertul Asaf Avidan a fost o poveste in sine. Departe de a fi doar vocea rarisima ce ne-a insotit vara trecuta peste tot, odata cu succesul "One Day", artistul israelian a fost dovada pe viu a conceptului de "one man show". Presarat cu povesti si glume, show-ul lui Asaf Avidan a fost o poveste in sine in marele basm WonderDay, despre care organizatorii ne asigura ca "Va urma!".

Mai multe stiri despre: going out  concerte 2014  festivaluri 2014  wonderday 2014 
Publicat pe 02 Iulie 2014 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram