BestMusic.ro » Astero » Biografie Astero

Biografie Astero

Astero

In mai 2009, la ceas de seara, Astero apasa pentru prima oara pedala de distors in formula stabila cu Laura la voce si ciocolata calda, Alex la corzi groase, Vlad la unele mai subtiri si Claudiu la nici un fel de corzi, el in schimb fiind dotat cu un metronom plin de intentii bune. Motivatia existentei trupei e usor de explicat: ne place sa cantam, ne place ce cantam si ne place cand si altora le place ce cantam.

Ca orice trupa care se respecta, Astero a trecut prin mai multe schimbari de componenta (singura constanta fiind catelusa residenta a salii de repetitie, pe numele ei Vladut) ca si prin schimbari de nume: plecand de la Sales (considerat nepotrivit, adresandu-se aproape exclusiv publicului feminin) pana la Laura and the Powerpuff Girls (iarasi nepotrivit, desi Laura tot spera ca o sa ne razgandim) pana la urma ne-am oprit la numele actual, o anagrama a initialelor expresiei Emotional Range Of A Tea Spoon. Expresia e mai degraba ironica dat fiind specificul versurilor trupei, bazate mai mult pe introspectie si definirea sentimentelor si gandurilor proprii decat pe descrierea evenimentelor exterioare; in acelasi timp aster inseamna stea in greaca, ceea ce spune multe despre asteptarile noastre de la viitor.

Desi fiecare membru are experienta muzicala dobandita in alte formule, cel mai mult am evoluat si am crescut pe plan muzical si creativ din momentul in care am ajuns sa facem parte din aceeasi trupa. Fiecare dintre noi asculta genuri diferite de muzica si stilul ales de Astero – rock alternativ – ne permite sa imbinam in piese influente variate si sa fim perceputi ca o trupa proaspata, originala si melodioasa. Aceasta se vede cel mai bine in concerte, unde pasiunea cu care cantam fiecare piesa si energia transmisa si primita de la public ne fac sa vrem sa urcam pe scena imediat dupa ce am coborat de pe ea; am avut ocazia sa cantam in mai multe cluburi din Bucuresti si din tara, in fata a zece oameni cat si in fata a sute de oameni, impreuna cu trupe mai cunoscute si mai putin cunoscute, de fiecare data avand parte de o experienta extraordinara, pe care vrem sa o repetam de cat mai multe ori.

Comentarii Astero