BestMusic.ro » Aura Urziceanu » Biografie Aura Urziceanu

Biografie Aura Urziceanu

Aura Urziceanu
Aura Urziceanu concerteaza la Sala Palatului pe data de 18 noiembrie, in cadrul spectacolului "The Sound of America".

Aura Urziceanu s-a nascut in anul 1946 si a inceput sa studieze vioara impreuna cu tatal ei, profesor la o scoala de muzica din Bucuresti, inca de la varsta de 5 ani, iar sa cante, cand avea 16 ani, impreuna cu profesoara Florica Orascu.

In 1969, dupa ce a fost premiata cu locul doi la Festivalul National de la Mamaia, a plecat pentru o lunga perioada in Canada si SUA, unde a aparut pe scena alaturi de Duke Ellington si Ella Fitzgerald. Aici il intalneste pe bateristul Ron Rully, cu care se casatoreste.

Reintorcandu-se pentru scurt timp acasa, ea reprezinta in 1971 Romania la Festivalul International de la Knokke din Belgia. Aici Aura castiga 'Cupa europeana' impreuna cu echipa romana, precum si 'Cupa lumii', intr-un concurs extrem de dificil impotriva unei echipe americane.

De asemenea, i se mai acorda si 'Premiul presei' pentru cea mai buna interpreta a festivalului, iar din partea tuturor membrilor juriului a primit nota 10, ceea ce nu se mai intamplase in ultimii 13 ani.

In 1972 participa pentru prima oara la Festival de Jazz Newport de la New York, impreuna cu Duke Ellington, unde este foarte bine primita de catre critici si presa.

Aura Urziceanu a cantat in turnee alaturi de Quincy Jones, Duke Ellinton, Thad Jones si Mel Lewis si a participat la festivaluri prestigioase precum Newport Jazz Festival, Village Vanguard sau Carnegie Hall. Totodata, ea a mai fost membra si la 'The Symphony Orchestra'.

Sursa: interioare.free