BestMusic.ro » Aurel Tamas » Biografie Aurel Tamas

Biografie Aurel Tamas

Aurel Tamas

Aurel Tamas, unul dintre cei mai cunoscuti interpreti de muzica populara, s-a nascut pe 16 aprilie 1961 si a copilarit pe meleaguri ardelene la Borsa, in judetul Cluj.

Prima experienta muzicala a lui Tamas a fost la 10 ani ca acordeonist, iar ceva mai tarziu, licean fiind, a infiintat prima orchestra unde se facea remarcat ca instrumentist si dirijor.

Din aceasta perioada este demna de retinut participarea artistului Aurel Tamas la "Cenaclul Azur" din Cluj. In 1992 a inceput una dintre cele mai importante colaborari din cariera sa - aceea cu maestrul Dumitru Farcas.

Iuliu Merca de la Semnal M i-a fost mai mult decat un colaborator, a fost un prieten drag, pe care Aurel Tamas il poarta si astazi in suflet, iar plecarea lui timpurie dintre cei vii l-a marcat profound pe artist.

A urmat episodul "America", experienta care a contribuit la desavarsirea artistica a lui Aurel Tamas. Reintors in tara, a inregistrat impreuna cu Dumitru Farcas primul album de muzica populara in anul 1994. Anul 1995 ii aduce participarea la Cerbul de Aur si primele aparitii pe posturile de televiziune.

Ceea a urmat este o ascensiune rapida care a adus cu sine numeroase succese, Aurel Tamas bucurandu-se azi de o popularitate uimitoare.

Pe langa pasiunea pentru folclor - subiect pe marginea caruia nu insistam, intrucat pe acest teritoriu artistul are un succes reputat, Aurel Tamas are inclinatii spre muzica usoara.

Schimbarea stilului muzical a fost de bun augur pentru albumul "Trup de Vant" - o experienta inedita care i-a luat prin surprindere pe multi.

Reactia publicului a fost pe masura: albumul s-a vandut intr-un numar impresionant de exemplare.

"Furtuni de Vise" compune o atmosfera speciala iar prezenta taragotului, instrument traditional , iti da un sentiment de intimitate subtila, un motiv in plus sa consideram acest album un dar de suflet.

Un album rezultat dintr-un proces sufletesc amplu desfasurat in armonii melodice care pot mangaia clipa de tristete a unui singuratic sau pot surprinde pasiuni efemere dezlantuite in sarutul unui indragostit…

In 2009, in timpul unui concert live, alaturi de Aurel Tamas a urcat pe scena Presedintele Romaniei, Traian Basescu.

Casa de discuri: Roton

Comentarii Aurel Tamas