BestMusic.ro » Backstreet Boys » Biografie Backstreet Boys

Biografie Backstreet Boys

Backstreet Boys

Backstreet Boys a fost in mai multe feluri o formatie contradictorie. Compusa in totalitate din albi, americani de rasa mijlocie, formatia canta un hibrid intre balada new jack, hip-hop, R&B, dance si pop. Si-a gasit marele succes in Canada si Europa cu albumul sau de debut din 1996, intrand in top 10 in aproape toate tarile de pe continent. Ironic este ca succesul nu a cuprins pamantul natal decat dupa doi ani de la debut.

Kevin Richardson si Brian Littrell sunt verisori, din Lexington, KY. Amandoi au inceput sa cante inca din copilarie, in corul bisericii, la festivaluri, muzica in genul Boyz II Men. Ceilalti membri: Howie Dorough si A. J. McLean, vin din Orlando, FL si s-au cunoscut la auditii pentru teatre si televiziune. La fel s-au cunoscut si cu Nick Carter. La una dintre aceste auditii cei trei, mai sus mentionati, au descoperit ca impart o afectiune pentru muzica soul clasica si pot colabora. Imediat au devenit un trio. La scurt timp, Richardson se muta in Orlando, unde devine ghid in Disney World. Noaptea se concentra insa asupra incercarii de a deveni muzician profesionist. In cele din urma, i-a cunoscut pe Dorough, Carter si McLean printr-un coleg de serviciu si cei patru s-au hotarat sa faca un grup. Littrell a fost invitat al cincilea.

Printr-un prieten, producatorul Louis J. Pearlman, banda si-a asigurat managementul prin Donna si Johnny Wright care au organizat turnee si cateva cantari live. In cele din urma, Jive Records a devenit interesata de grup, in 1994. Jive i-a pus in legatura cu producatorii Veit Renn si Tim Allen si au lucrat la album pe o perioada de cateva luni. Albumul a aparut in Europa in anii 1995. A fost un succes, ramanand pentru cateva saptamani in Top Ten. In Marea Britanie, Backstreet Boys au fost numiti ca fiind cea mai buna aparitie in 1995 la Premiile Smash Hits, multumita hitului “ We’ve Got It Goin On”. Dupa un alt hit “ I’ll Never Break Your Heart” cei de la Backstreet scot albumul de debut in Europa si Canada in toamna 1996. Au cunoscut un succes enorm, petrecand cateva saptamani in Top Ten. In ciuda succesului rasunator din Europa si Canada , “We’ve Got It Goin On” a ramas pe locuri indepartate de primul loc in topurile US. Acest lucru se poate datora faptului ca in America albumul nu a fost scos pana in 1997. Combinand piesele deja cunoscute, cu altele noi, Backstreet incep, in sfarsit sa aiba un succes si in America, cu piesele “Quit Playin’ Games” si  “ As Long As you Love Me”. In 1999 apare melodia

“Everybody”, de pe albumul “Backstreet’s Back”. Albumul are alte piese de succes precum “ Everybody”, “ I’l Never Break Your Heart” si “ All I Have To Give” toate ajungand in topuri. Acestea au primit premiul de platina Top Five Hits si albumul a avut vanzari de peste 13 milioane de copii. Intre timp, formatia intampina probleme: Littrell a suferit o operatie in 1998 pentru a regla un defect congenital la inima si in restul anului au avut un proces cu echipa de management, in frunte cu Pearlman. Cand apele s-au linistit, Pearlmen ramane managerul trupei ( desi restul echipei a fost concediata) si baietii au inceput sa lucreze la urmatorul album.

“Millennium” a fost scos in vara anului 1999 si a vandut in prima saptamana peste un milion de copii. Desi nici o melodie nu fusese data public in US, “I Want It That Way”, “Larger Than Life”, “ Show Me The Meaning of Being Lonely” si “ The One”, toate au ocupat locuri in topuri. Trupa lanseaza albumul de Craciun inainte de sfarsitul anului, deja albumul se vanduse in cel putin 12 milioane de copii numai in US.

Urmatorul album “Black & Blue”, scos in 2000 a aparut la scurt timp dupa ce toate piesele din fostul album fusesera toate cunoscute si promovate.

Copyright© 2005  −  BestMusic.ro

Comentarii Backstreet Boys