BestMusic.ro » Bad Religion » Biografie Bad Religion

Biografie Bad Religion

Bad Religion

Spre deosebire de celelalte formatii hardcore punk Sud Californiene ale anilor '80, Bad Religion a avut viata cea mai lunga. Pentru mai mult de un deceniu, au mentinut credibilitatea underground fara a scoate o serie de albume, care ar suna toate lafel. In loc, formatia a atacat introducand in piese, dea lungul timpului, influente din muzica psihedelica, heavy metal, si hard rock. De la debutul lor din 1982 si pana la primul album, scos de un label important in 1993, Recipe for Hate, Bad Religion a ramas vitala pentru comunitatea hardcore inbunatatind vizibil executiile muzicale si mentinand lirica riguroasa si complexa.

Bad Religion sa format in suburbiile din nordul Los Angeles-ului in 1980, avand in componenta ghitaristul Brett Gurewitz, vocal Greg Graffin, basist Jay Bentley, si tobosarul Jay Ziskrout. Gurewitz si-a infiintat propria casa de discuri,Epitaph, pentru a lansa albumele trupei. Pete Finestone il inlocuieste la tobe pe Ziskrout. "Into the Unknown", albumul lor de debut, a fost lansat in 1983 atragand atentia fanilor hardcore pe plan national. Dupa debut trupa isi schimba aranjarea, in formatie se alatura basistul Paul Dedona si toborul Davy Goldman.

Intre timp, trupa mai sufera niste schibari. Gurewitz pleaca in 1984 pentru a se recupera dupa abuzul de droguri, lasandu-l pe Graffin singurul membru original al trupei. Dupa spusele lui Graffin, relansarea trupei in 1984 a avut ca noutate intrarea fostului ghitarist al formatiei Circle Jerks, Greg Hetson, basistul Tim Gallegos, si tobarul Pete Finestone reintors in formatie. Urmatorul album al trupei Bad Religion, "Back to the Known EP", avea sa readuca increderea fanilor devotati in formatie, fiind un album mai dur si mai punk . Dupa aceasta lansare, grupul a luat o pauza de trei ani.

Bad Religion se intoarce in 1987, avand in componeta pe Gurewitz, Graffin, Ziskrout, Hetson, si Finestone. Lanseaza "Suffer " in anul urmator, un disc ce re-aduce trupa pe scena underground punk/hardcore din US. Au urmat No Control (1989) si Against the Grain (1990). Pe timpul albumului din 1993, Recipe for Hate, rocul alternativ devenise foarte popular; trupa devenind foarte cunoscuta. Acest factor a contribuit la semnarea trupei, Bad Religion, cu casa se discuri Atlantic Records. "Recipe for Hate" a fost original lansat la Epitaph, dar a fost re-lansata de catre Atlantic. Primul album nou al trupei scos sub Atlantic a fost "Stranger Than Fiction" in 1994; care avea sa fie ultimul album al lui Gurewitz impreuna cu grupul. Inaintea lansarii albumului "Stranger Than Fiction", Epitaph are un neasteptat succes cu albumul Offspring, "Smash", facand ca Gurewitz sa se ocupe mai mult de label; rapoartele arata ca el nu era multumit de contractul Bad Religion cu Atlantic. Gurewitz este inlocuit in trupa de catre veteranul hardcore, Brian Baker, pentru a putea sustine turul de promovare, care avea sa devina cel mai bun de pana atunci.

Bad Religion lanseaza al doilea album la Atlantic, The Gray Race, la inceputul anului 1996, dar nu avea sa aduca aceleasi rezultate ca precedentul. "No Substance" a urmat in 1998, si doi ani mai tarziu trupa scoate "New America", fiind produs de catre Todd Rundgren. Atlantic renunta la Bad Religion, reintorcandu-se Epitaph label. In vara anului 2001, Gurewitz se reintoarce in formatie dupa o absenta de 6 ani iar trupa incepe lucrul la albumul "The Process of Belief". Albumul apare in februarie anul urmator, avand un sound recalibrat datorita axei Graffin/Gurewitz. Urmatorul proiect al trupei avea sa fie re-masterizarea ultimului catalog de discuri. Discurile au aparut in Apriiel 2004 impreuna cu lansarea albumelor "Generator" si "How Could Hell be Any Worse?". Bad Religion se intoarce cu albumul " Empire Strikes First", un LP acerb si tipic care reflecta mania care se ascundea in comunitatea in punk si indie, indreptata impotriva politiei si a administatiei Bush.

Copyright© 2005  −  BestMusic.ro

Comentarii Bad Religion