BestMusic.ro » BB Kingz » "Regele Blues-ului", B.B.King, a murit 

"Regele Blues-ului", B.B.King, a murit 

"Regele Blues-ului", B.B.King, a murit 

Muzicianul BB King, supranumit si "Regele Blues-ului", s-a stins din viata la varsta de 89 de ani, anunta BBC.

Potrivit sursei citate, artistul, cunoscut in principal pentru hit-urile "Lucille", "Sweet Black Angel" si "Rock Me Baby", a murit in somn, in Las Vegas. BB King era spitalizat de ceva vreme, intrucat problemele cauzate de diabet (suferea de peste 20 de ani) se agravasera. Decesul a fost confirmat de avocatul sau, Brent Bryson.

Riley B. King, cunoscut sub numele de scena B.B. King, s-a nascut pe 16 septembrie, 1925 in Mississippi, Statele Unite ale Americii. A fost cantaret de blues, compozitor si chitarist.

In 2011, Revista Rolling Stones l-a clasat pe locul 6 in lista numita "Cei mai buni chitaristi ai tuturor timpurilor", in timp ce Gibson Guitar Corporation, pe numarul 17 in lista "Top 50 Cei mai buni chitaristi ai tuturor timpurilor". King a fost trecut in Rock and Roll of Fame in 1987.

Blues-man-ul este considerat unul dintre cei mai influenti si respectati muzicieni ai lumii. Era apreciat indeosebi pentru munca asidua si activitatea scenica. A cantat in peste 300 de concerte si a continuat asa pana la sfarsitul carierei.

Printre artistii cu care BB King a colaborat de-a lungul timpului se numara Eric Clapton, U2 si Bobby Bland.

King a fost casatorit de doua ori, mai intai cu Martha Lee Denon (1946-1953) si apoi cu Sue Carol Hall (1958-1966). Ambele casnicii s-au destramat din cauza activitatii muzicale ale artistului. Se vehiculeaza cum ca ar fi tatal a 15 copii, si bunicul a 50 de nepoti. Timp de 20 de ani a suferit de diabet zaharat tip 2. A fost un sustinator inrait al luptei impotriva diabetului: a aparut in spoturi TV care faceau reclame la medicamente care ajuta la combaterea bolii.
Mai multe stiri despre: bb king murit 
Publicat pe 15 Mai 2015 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu