BestMusic.ro » Beatles » Chitara lui George Harrison a fost vanduta cu aproape 300,000 de lire sterline in cadrul unei licitatii

Chitara lui George Harrison a fost vanduta cu aproape 300,000 de lire sterline in cadrul unei licitatii


Chitara Maton Mastersound care a fost folosita de Harrison in peste 12 concerte live a fost vanduta cu 308.000 de lire sterline la o licitatie. Harrison a folosit instrumentul in perioada iulie-august 1963, inclusiv in cadrul unui concert Beatles, care a avut loc in orasul sau natal, Liverpool.

Potrivit Julien`s Auction, chitara Maton a fost imprumatata de Barratts Music Store lui Harrison, pentru a o folosi in timp ce chitara Country Gent era reparata.

Mai tarziu a fost cumparata de Roy Barber, chitarist cu Dave Berry si The Cruisers, dupa cum a informat precedentul proprietar.

Barber a folosit instrumentul timp de cativa ani, pana cand acesta s-a retras si a lasat chitara intr-un depozit, acolo unde a stat 20 de ani. Dupa decesul lui Barber, sotia lui a scos chitara la licitatie. Potrivit Rolling Stones, licitatia a avut la Hard Rock Cafe din New York.
Mai multe stiri despre: chitara  licitatie 
Publicat pe 18 Mai 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram