BestMusic.ro » Bere Gratis » Biografie Bere Gratis

Biografie Bere Gratis

Bere Gratis

In 1998, trei baieti, unul vocalist, unul clapar si unul chitarist, pe numele lor: Mita, Robert si Marius, s-au gandit sa fructifice pasiunea si talentul lor pentru muzica si sa formeze o formatie rock. Le trebuia insa un basist si un tobar. Pe basist l-au gasit usor pentru ca il cunosteau deja. Pe Magga l-au racolat din Conservator.

Initial, nu stiau cum se vor numi, dar un prieten i-a sfatuit sa-si spuna `Bere Gratis`, pentru a atrage lumea la concerte. Au fost probleme cand titulatura grupului a aparut pe primul afis de concert, pentru ca organizatorii s-au trezit cu o armata de tineri entuziasti si insetati de Bere Gratis! Intre timp, lumea a invatat ca la concertele Bere Gratis e rost de muzica buna, nu de bautura.

Bere Gratis a sustinut concerte in cluburi si discoteci studentesti. Au participat la Festivalul Berii (Bucuresti, septembrie 1999) si `Revelion 2000` (spectacol organizat de primaria municipiului Iasi). Au cantat in deschidere pentru nume consacrate ca Pasarea Colibri, Iris, Sfinx Experience sau Class.

In 1999, au aparut la concertul aniversar Sarmalele Reci - 6 ani din BackStage, intr-un concert live in Ploiesti alaturi de Iris, Compact, Semnal M si Mike & The Blue Spirits si la un bal de boboci in discoteca Why Not din Bucuresti alaturi de Nicu Alifantis. In urma unuia dintre concerte a venit si propunerea de a face prima inregistrare de studio. Astfel ca piesa lor, `Fara rusine` a aparut pe o compilatie.

In primavara lui 1999, Bere Gratis si-a diversificat repertoriul. Intre timp, chitaristul initial al grupului - Marius - s-a retras, fiind inlocuit de Matei. Piesele au fost inregistrate si reinregistrate in diverse studiouri. Ovidiu Halmagean (ex-Genius) a devenit producatorul formatiei. Sub indrumarea sa, trupa s-a apucat de inregistrari, albumul care a rezultat apoi fiind dus la Nova Music, care s-a ocupat mai departe de promovarea formatiei.

Primul single de promovare a albumului, `Ce misto`, a pornit de la Nova Music spre posturile de radio, cu un real succes. Pe 25 mai 1999, Nova Music a lansat albumul de debut al grupului Bere Gratis cu titlul `De vanzare`. Trupa a devenit una dintre cele mai cunoscute din Romania si a lansat pana in toamna lui 2005 inca doua albume: `Acolo sus` si `Post Restant`.

Solistul trupei, Mita, este casatorit cu Liana Stanciu, vedeta de radio si televiziune.