BestMusic.ro » BestFest 2009 » Motorhead si Moby au facut show la B'ESTFEST

Motorhead si Moby au facut show la B'ESTFEST

Motorhead si Moby au facut show la B'ESTFEST

Dupa ce in ziua 0 am incercat sa ne dam seama de Dumnezeu de intampla cu sunetul de la B'ESTEFEST, in "prima" zi a celui mai mare festival din Romania am reusit sa ne lamurim putin problema: trupele au facut concurs de cine da mai tare!

Si aici ma refer in special la trupele mari. Pe Ayo nu am prins-o cantand, dar am auzit ca a fost un soi de show de cafenea (asa mi-a spus colegul Dragos Rusu de la Beatfactor.ro sic).

Am ajuns la Romexpo in timpul recitalului nemtilor de la Polarkreis 18. Hm, fie sunt eu invechit, fie nu inteleg cum poti canta asa ceva? Mi se pare cel putin dubios, ca sa nu spun altfel. Pentru a evita descrieri usor la limita, intreb doar "they are, or they are not?"

Buun, toata lumea a venit in a doua seara de B'ESTFEST pentru Motorhead (adica Lemmy) si pentru Moby. Cam dubioasa combinatie muzicala nu-i asa? Si totusi, Moby mi-a placut mai mult, din doua puncte de vedere: 1 - am inteles ce spune si 2 - publicul a rezonat parca mai bine.

La Motorhead, desi am vazut cateva mii de rockeri, nu as spune ca a fost cea mai tare atmosfera. Chiar ma gandeam in timpul show-ului la Alice Cooper sau Marilyn Manson. Wow, ce atmosfera!

Acum am vazut cam gheata la mal. Subtire rau de tot! Sigur, nici show-ul nu m-a aruncat "pe scari". Simplu, cu piese care au coborat adanc in istoria trupei pana in anii 80 cu "Ace of Spades" sau "Another perfect day".

Marea problema a fost sunetul! Ca si in prima seara la The Killers si la Motorhead a fost un zgomot de nedescris. Nu am inteles nici macar un cuvant...

Misterul a fost elucidat de Moby care, cred eu, a avut un sunetist mai limpede la creier, care a optat pentru o coborare a nivelului pe general.

Asa am reusit sa intelegem tot! Nice nu?

Si uite asa am vazut live piese precum: "Pale Horses", "Extreme Ways", "It's Raining Again", "In My Heart", "We are all made of stars", "Natural blues", Bodyrock", "Why does my heart feels so bad" sau "Lift Me Up".

De altfel, inainte de "Lift Me Up", Moby a spus: "Dupa opt ani, avem in sfarsit un nou presedinte - Barack Obama. George Bush a fost cel mai prost presedinte din istorie. Urmatoarea piesa va va arata cat de prost poate fi un presedinte"...

Din pacate, recitalul live al lui Moby a fost cam scurt.

Una peste alta, a fost o seara placuta, poate mult prea placuta. Comparativ cu editiile trecute, B'ESTFEST 2009 este foarte moale din puncte de vedere muzical. Sa vedem ce se intampla azi...

Daca vrei sa vezi chiar tu cum a fost a doua seara la Bestfest 2009, gasesti AICI o GALERIE FOTO!

moby
Mai multe stiri despre: Moby  Motorhead  Bestfest 2009  Ayo 
Publicat pe 03 Iulie 2009 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram