BestMusic.ro » Bestfest 2011 » Pur si simplu B'estfest 2011 a fost un succes!

Pur si simplu B'estfest 2011 a fost un succes!

Pur si simplu B'estfest 2011 a fost un succes!

La cat de multe vorbe ii iesisera B’estfestului de anul asta parea ca nu mai face nici un sens ca el sa aiba loc. Parea un gest sinucigas al organizatorului, care se incapatana totusi sa promoveze intens evenimentul.

Se vorbea despre un line-up slab, comparat cu editiile precedente.

Se vorbea despre distanta mare pana la B’estfest Park – rasarit in cateva zile pe izlazul comunei Tunari si despre organizarea in paralel a unui alt festival – exact in acelasi weekend – in buricul Bucurestiului.

De parca toate astea n-ar fi fost deajuns, ultimele zile plouase mai tot timpul; varianta unui festival plouat in camp ar fi fost jalnica de-a dreptul. Imaginati-va – cateva hectare de pasune accesorizate cu muzica, terase, parc de distractii, pe care se plimbau debusolati cativa inconstienti plini de noroi, de la o scena la alta, in frig si-n bataia vantului…

Ei bine, nu! Nu asa a iesit noul B’estfest, ba dimpotriva.

N-or fi fost numele de pe afis cele mai tari din lume, cele mai cool sau cele mai hot, dar toti headlinerii au avut ceva in comun, ceva absolul esential cand vine vorba de live: au facut concerte extraordinare!

mikaAsta e legatura intre capetele de afis ale festivalului, si cred ca atunci cand s-au antamat trupele pentru B’estfest s-a tinut cont in primul rand de cat de bune sunt show-urile artistilor. Iar din punctul asta de vedere fiecare din cele trei seri de festival a avut cel putin un varf, cel putin un super concert cu o energie buna.

N-am inteles pana aseara de ce a fost aleasa o trupa putin cunoscuta la noi cum e Hadouken! Exact pentru ceea ce spuneam mai devreme – sunt incredibili live si au aratat ca nu trebuie sa aiba hituri cunoscute de toata lumea ca sa puna publicul in miscare…

Pendulum au incheiat demential festivalul, asa cum nici Prodigy n-ar fi facut-o... Ceva mai devreme House of Pain aratau cum trebuie s-arate un adevarat concert rap live, in vreme ce cu o zi in urma Mika facea si el un spectacol bun, ajutat de un public cucerit si foarte primitor. Vineri apogeul era atins de Skunk Anansie – o formatie nucleara pe scena, dupa cum declarau in backstage inainte de a-si incepe recitalul.

Ok, programul nu a fost unul perfect – unele formatii romanesti meritau un slot mai bun, altele o scena mai buna. Mono Jacks spre exemplu mergeau fara probleme mai spre seara, asa cum Madame Hooligan puteau canta mai devreme… Unele grupuri de la Future Heroes ar fi putut merge pe o scena mai mare si invers, dar dincolo de aceste aprecieri probabil subiective un lucru e sigur: n-ar fi trebuit s-auzim la o scena ce se intampla la cealalata.

E un aspect de remediat pentru editiile viitoare, asa cum astept pentru B’estfest 2012 si un loc cu… liniste, cum exista spre exemplu la Sziget.

Altfel, mutarea festivalului in natura a fost de bun augur – unde te poti intinde pe iarba, privind cerul, in vreme ce aproape de tine Electric Brother isi canta albumul "Pe pamant?” La ce festival din Bucuresti poti sa te simti liber sa topai, sa tragi un chiot de bucurie sau sa te dai in tiribombe la unu noaptea, fara sa deranjezi pe nimeni? Exact asta a fost ideea B’estfest de anul asta. Hai afara – sunt concerte bune, e libertate si e deschis pana noaptea tarziu! Ne revedem in 2012!

P.S. Mi-a placut si publicul si clatitele cu pui de la indian.

skunk anansie

Vezi si:

Poze B'estfest 2011 Ziua 1

Poze B'estfest 2011 Ziua 2

Poze B'estfest 2011 Ziua 3
Mai multe stiri despre: cronci concerte  bestfest 2011 
Publicat pe 04 Iulie 2011 , de Tiberiu Crisan

Adauga un comentariu