BestMusic.ro » Bestfest 2011 » B’ESTFEST Ziua 3: Pendulum = epic

B’ESTFEST Ziua 3: Pendulum = epic

B’ESTFEST Ziua 3: Pendulum = epic

Dimineata de 3 iulie mi-a dat de inteles ca nu va urma o zi insorita. Norii si ploaia nu au facut decat sa stearga jumatate din zambetul entuziasmat pe care-l aveam ca in sfarsit reuseam sa particip la un festival din tara si ca ii vedeam pe cei de la Pendulum.

Spre fericirea mea, si nu numai, norii s-au imprastiat fix cand Cuantune si-au inceput setul, lasand soarele sa-i incalzeasca pana seara tarziu pe cei care venisera sa-si petreaca duminica la B’ESTFEST Summer Park.

Fiind primii din ziua respectiva, Cuantune au avut ceva probleme sa adune lumea in fata scenei Coca Cola, cei mai multi dintre cei veniti preferand sa stea la soare, intinsi pe iarba.

Tinand cont de vremea de afara si starea generala ce se asternuse peste oameni, Cuantune au fost o foarte buna alegere ca opening band pentru a treia zi de B’ESTFEST. Un mix de jazz, funk, soul si electro ce s-a imbinat perfect cu atmosfera din jur.

Sarmalele Reci a fost urmatoarea formatie din program si publicul si-a intreptat privirea si atentia catre scena Ciuc. Domnii de la Sarmalele Reci ne-au delectat auzul cu un rock clasic, interpretand hituri ca Maniac, Cocktail Molotov sau Daca N-ai Fi Tu. Multimea de toate varstele a aplaudat si a dansat la fiecare melodie.

La urmatoarele doua seturi, nu am fost de fata (cu toate ca s-au auzit destul de bine pana aproape de iesirea din zona de festival). Motivul a fost ca Smallman, formatie din Bulgaria, si CTC nu sunt pe gustul meu. Nu stiu cum a fost publicul la Smallman, nu am auzit decat cateva aplauze, dar dupa reactia fanilor CTC, acesta, alaturi de Praetor si Zeppelin, a reusit sa le faca pe plac.

Partea cea mai interesanta a serii a inceput cu ROA, a continuat cu House of Pain si Hadouken! ca sa se termine extraordinar (!!) cu Pendulum.

Chiar daca primele 3 formatii au avut seturi foarte energice, asta nu a facut decat sa-i incalzeasca pe spectatori pentru show-ul celor de la Pendulum. Publicul a fost uimitor si a dispus de o energie interminabila (la mine s-a terminat cu niste dureri de spate de abia mai pot sa merg).

Despre Pendulum nu mai trebuie sa spun nimic. Intrati pe pagina de Facebook a B’ESTFESTului si vedeti reactiile. A fost incredibil!!! Sonorizarea impecabila, efectele vizuale extraordinare, comunicarea cu publicul si un playlist ce i-a lipsit Tarantula, lipsa compensata de faptul ca se vor intoarce la noi pentru alt festival, au fost ingredientele unui show pe care cu siguranta nu va fi uitat prea curand.

Cu toate ca publicul i-a chemat de cateva ori, ei s-au lasat asteptati jumatate de ora. Dupa prestatia pe care au avut-o, nu cred ca mai tine minte cineva cat au intarziat. A fost cu adevarat o experienta unica. Pentru cei care au ratat-o: I feel sorry for you :D

Am ramas placut impresionata si de Hadouken! si chiar vreau sa-i mai vad pe la noi. Nu cred ca se putea gasi o formatie mai potrivita care sa antreneze publicul pentru Pendulum. Recomand sa va duceti si la un concert de-al lor, merita orice banut.

Nu stiu cum a fost in primele doua zile de B’ESTFEST, dar nu cred au putut egala ultima zi. Imi pare rau ca nu am prins si setul lui NERO, am inteles ca a fost foarte bun.

Cat au cantat Smallman si CTC, am avut timp sa ma plimb prin zona de festival si sa vad ce se intampla pe langa scene. Am fost dezamagita. Ce am vazut nu s-a ridicat la nivelul reclamei facute. Sper ca pe viitor sa se investeasca mai mult in activitatile din parc.

In concluzie, m-as duce si anul viitor daca vine cineva dintre cei care imi gadila urechile. Daca nu ati fost pana acum la nicio editie B’ESTFEST, este timpul sa strangeti bani si sa va duceti.
Publicat pe 04 Iulie 2011 , de Oana Dan

Adauga un comentariu