BestMusic.ro » Betty Stroe » Biografie Betty Stroe

Biografie Betty Stroe

Betty Stroe

Betty si-a inceput cariera muzicala la varsta de 4 ani la Palatul National al Copiilor, unde in scurt timp a devenit solista Grupului “Allegretto”.

Betty a fost apoi componenta principala a Ansamblului “Romanasul”. Printre componentii ansamblului care aveau varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, Betty s-a facut repede remarcata si astfel a devenit la o virsta foarte frageda solista ansamblului.

In tot acest timp a studiat naiul sub indrumarea domnului profesor Cornel Pana.
Alaturi de Grupul “ Allegretto” si de Ansamblul “Romanasul” ea a strabatut foarte multe tari , participand la diferite festivaluri si concursuri muzicale, unde a obtinut de cele mai multe ori premiul intii.

Primul festival – concurs de peste hotare la care a participat a fost in Ucraina.

”Festivalul de la Ucraina a avut doua sectiuni, una pentru muzica populara si una pentru muzica usoara. Am participat la ambele sectiuni si in momentul decernarii premiului am fost luata in culise si rugata sa aleg unul dintre cele doua premii pentru ca ar fi insemnat sa castig eu ambele premii. Bineinteles ca am ales premiul sectiunii de folclor pentru ca acest gen de muzica m-a atras dintotdeauna”- declara Betty.

In anul 1994 a participat la Festivalul de la Valcea unde a obtinut premiul I la sectiunea interpretare.

Au urmat alte festivaluri si turnee in tari ca Ungaria, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Albania, Turcia, China, America, Germania, Cipru, Israel.

Prima aparitie televizata a fost la TVR in cadrul emisiunii Tip-Top Minitop care la momentul acela era prezentata de regretatul Ioan Luchian Mihalea. A interpretat o melodie din folclor – “ Mi-o zis mama ca mi-o da”, si a obtinut locul I.

In perioada 2001 – 2007 a fost solista trupei Etnic unde a dat viata unor piese precum: “Sunt o fata frumusica”, “Zorilor”, “Venin”, “Blestem”.

Sursa: bettystroe.ro
 

Comentarii Betty Stroe