BestMusic.ro » Black Eyed Peas » Biografie Black Eyed Peas

Biografie Black Eyed Peas

Black Eyed Peas

Oare cata munca se ascunde in spatele succesului? De trei ani scena muzicala internationala ne ofera muzica de calitate prin munca trupei Black Eyed Peas. Dar oare cati fani stiu ce drum lung a trebuit strabatut pentru a se ajunge aici, in formula aceasta si cu acest stil cristalizat intr-un mod cu totul proaspat si original.

Mesajele pozitive si breakdance-ul sunt componentele originare ale culturii hip-hop; aceasta cultura a cunoscut o perioada funesta in anii '90 cand aceste elemente au fost eclipsate de imaginea dura de cartier si versurile reci, severe, dar extrem de atractive ale grupurilor de pe coasta de vest, cum ar fi NWA. Desi provin din aceasta zona, membrii trupei BEP, nu au nimic in comun cu stilul dur specific cartierelor din Los Angeles.

Will.I Am si Apl de Ap, doi dintre membrii trupei se cunosc din timpul liceului, cand ambii faceau parte din Tribal Nation, o trupa de breakdanceri. In timp, cei doi au devenit interesati si de muzica, de stilul hip-hop in speta, asa ca au pus bazele propriei trupe, al carei nume, cunoscut doar apropiatilor, era un acronim pentru " A Tribe Beyond a Nation". In 1992, trupa recent formata, a semnat un contract cu casa de discuri Ruthless.

In ciuda nedumeririi produse de alegerea patronului casei, Eazy-E, in randul actionarilor, acesta din urma parea foarte incantat de stilul pacifist al trupei Atban. Pentru ca stilul lor nu se incadra in categoria laudaroseniilor expuse violent in versuri de rapperii cu care era obisnuit , Eazy-E a decis sa amane lansarea primului album, pana va gasi modalitatea cea mai eficienta de ai vinde pe baieti.

Moartea lui Eazy-E in 1995 a insemnat sfarsitul relatiei dintre Atban si casa de discuri Ruthless. Cu toate acestea baietii nu au renuntat ci din contra, au recrutat un nou membru, dansatorul si MC-ul Taboo, relansandu-se sub numele de Black Eyed Peas.

Trupa a inceput o campanie de promovare in LA, impresionand fanii hip-hop cu aptitudinile lor vocale dar si cu indemanarea de dansatori. Albumul de debut din 1998, "Behind The Front", a fost aspru criticat din toate punctele de vedere. In 2000 au lansat un nou material , "Bridging the Gap", pentru care au colaborat cu nume consacrate ca Macy Gray si De La Soul. Anul 2003 le-a adus insa consacrarea, atunci cand au lansat albumul "Elephunk", pe care se putea auzi si o voce feminina, Fergie, cea mai noua componenta a trupei care se pare ca a adus trupa in forma perfecta pentru succes.

In februarie 2010 Black Eyed Peas au lansat un videoclip cu totul special, in trei parti – Imma Be Rocking That Body, o combinatie intre Imma Be si Rock That Body.