BestMusic.ro » Bob Marley » Bob Marley, In Memoriam!

Bob Marley, In Memoriam!

Bob Marley, In Memoriam!

Astazi se implinesc 30 de ani de la disparitia legendarului Bob Marley, figura eroica a industriei muzicale contemporane.

Plecarea lui Marley dintre pamanteni s-a petrecut chiar cand viziunea sa One World, One Love – inspirata din credinta puternica in miscarea Rastafari – a inceput sa fie auzita si simtita de oameni.

Ultimul turneu al lui Bob Marley cu Wailers din 1980 a adunat cel mai numeros public din istorie pentru orice act muzical din Europa.

Pierderea imensa pe care Planeta a suferit-o in urma cu trei decenii a survenit dintr-un accident banal: Marley si-a ranit un deget in timp ce juca fotbal.

Rana netratata la timp a devenit canceroasa, iar dupa opt luni de lupta cu boala meschina artistul si-a gasit sfarsitul intr-un spital din Miami, pe data de 11 mai 1981.

In soarele puternic din Jamaica rasar inca elementele care compun fenomenul Bob Marley: tristetea, dragostea, compasiunea, toleranta, talentul divin – toate acestea au continuat sa existe si sa inspire generatii intregi.

Daca aproape toate lucrurile din viata sunt incerte sau relative, exista un adevar pe care nimeni nu poate sa-l puna la indoiala: Bob Marley nu a scris niciodata o piesa proasta.

Repertoriul lasat in urma de jamaican este ca o enciclopedie, plina de repere potrivite pentru orice criza existentiala majora am putea traversa: Bob a fost un profet muzical.

Bob Marley a murit la doar 36 de ani. Legenda lui, pe de alta parte, depaseste orice logica cronologica.

`Viata e un drum lung cu multe indicatoare. Asa ca, atunci cand gonesti prin ea, nu-ti complica mintea. Elibereaza-te de ura, inselatorii si gelozie. Nu-ti ingropa gandurile, transpune-ti viziunea in realitate. Trezeste-te si traieste!` (Bob Marley, 6 februarie 1945 – 11 mai 1981).
Mai multe stiri despre: comemorari  in memoriam  chilipirul-zilei.ro/
Publicat pe 11 Mai 2011 de BestMusic.ro
chilipirul-zilei.ro/