BestMusic.ro » Bob Sinclar » Biografie Bob Sinclar

Biografie Bob Sinclar

Bob Sinclar

Pana acum cativa ani, cand te gandeai la muzica dance, iti veneau in minte nume de orase precum New York, Londra, Chicago si alte asemenea, dar in nici un caz Paris.

Muzica franceza nu era cunoscuta ca fiind foarte atractiva. Acest lucru a inceput sa se schimbe spre sfarsitul anilor `90, cand valuri de piese numai bune de dansat s-au revarsat din Orasul Luminilor.

Curand Parisul avea sa ajunga noua Mecca a muzicii dance, iar tinerii DJ si producatorii au capatat faima internationala.

Primii care s-au afirmat au fost Dimitri From Paris si trupa house Daft Punk. Apoi, in 1998 melodia `Gym Tonic` a avut un impact rasunator in intreaga lume. Cantecul ii era atribuit lui Bob Sinclar, o figura iluzorie despre care se spunea ca ar fi `spion, hot de bijuterii, playboy, mercenar, gigolo si star porno`.

Bob Sinclar este de fapt un pseudonim pe care l-a adoptat francezul Chris Lefriant, dupa numele unui personaj dintr-un vechi film de spionan francez. Chris a crescut in Le Marais, un cartier gay boem din centrul Parisului. Aici el obisnuia sa frecventeze discotecile la moda in anii `80. In anul 1986, la varsta de 18 ani a inceput sa practice meseria de DJ sub numele de Chris The French Kiss.

De-a lungul timpului, Chris Lefriant a adoptat mai multe pseudonime: Chris The French Kiss, The Mighty Bop, Reminiscence Quartet si Bob Sinclar.

Sub pseudonimul The Mighty Bob a scos albumele: La Vague Sensorielle (1995), The Mighty Bop Meets DJ Cam & La Funk Mob (1995), Autres Voix, Autres Blues (1996) si Spin My Hits (2000).

Discurile Ritmo Brasileiro (1994), Psycodelico (1995), More Psycodelico (1999) au fost semnate Reminiscence Quartet.

Primul sau hit de club a fost `Gym & Tonic`, realizat in anul 1998 in colaborare cu Thomas Bangalter membru al trupei house Daft Punk. Pentru realizarea piesei, cei doi au folosit ilegal vocea lui Jane Fonda, copiata de pe o caseta. La scurt timp, dupa lansarea acestui hit, Chris a scos pe piata si albumul sau de debut ca Bob Sinclair – Paradise.

Cel de-al doilea album Bob Sinclar - Champs Elysées a aparut doi ani mai tarziu. Una din melodiile sale de pe acest album, `I Feel For you` a ocupat locul 9 in UK Top 40.

In 2001, Chris a lansat Cerrone de Bob Sinclar, prin intermediul caruia a dat de stire lumii intregi ca, dupa 25 de ani, a venit in sfarsit randul francezilor sa domneasca peste muzica dance.

In realizarea celui de-al treilea disc sub marca Bob Sinclar, intitulat simplu `III` si scos pe piata in anul 2003, Chris a iesit din nou la rampa, el folosind in locul efectelor sonore atat de utilizate azi, instrumente reale pentru a-si orchestra aranjamentele.

In 2005, single-ul sau `Love Generation` a ocupat locul intai in Australian ARIA Singles Charts si German Media Control Single Charts si locul doi in Dutch Top 40. In primavara lui 2006 a lansat cel de-al patrulea album Bob Sinclar - `Western Dream`.

Baiatul din videoclipurile lui Bob Sinclar:

Baiatul din videoclipurile lui Bob Sinclair este un actor franco-candian pe nume David Beaudoin, nascut pe 7 februarie 1996.

El a inceput colaborarea cu Bob Sinclar in anul 2005. Atunci a interpretat in videoclipul melodiei `Love Generation` un baietel care in loc de a merge la scoala se incaleca pe bicicleta si porneste sa faca turul Statelor Unite.

De atunci a fost actorul principal in toate videoclipurile pe care le-a scos Bob Sinclar.

Astfel, in mai 2006, interpreteaza din nou rolul unui pusti in videoclipul `World, Hold On`, in care construieste de aceasta data o racheta care va ajuta la distrugerea unui asteroid care ameninta sa se loveasca de pamant.

In iunie 2006, in videoclipul Rock This Party, David Beaudoin intra din nou in pielea unui baietel care impreuna amicii sai parodiaza genurile muzicale si reprezentantii lor cei mai celebri: Bob Marley (reggae), The Beatles (rock), Nirvana (rock), AC/DC (hard rock), Michael Jackson (pop) si altii.