BestMusic.ro » Bosquito » Biografie Bosquito

Biografie Bosquito

Bosquito

Bosquito este o trupa latino-rock, formata in anul 1999. Din componenta originala a grupului au facut parte Radu Almasan (voce), Victor Solomon (chitara) si Victor Stephanovici (bas).

Cei trei inregistreaza un demo pe care il trimit la casele de discuri, in speranta ca vor semna un contract si vor fi promovati. Radu Almasan a trimis piesa 'Spune Da', piesa ce a reusit sa atraga atentia casei Mediapro.

Un al doilea demo, de o calitate audio superioara, a fost facut la cerinta casei de discuri. Acesta continea piesa "Pas cu pas", piesa ce a devenit primul single al grupului.

Exact in ziua in care a implinit 19 ani, Radu a fost anuntat ca Media Pro Music doreste sa semneze cu trupa Bosquito. in febra pregatirilor pentru primul album au fost cooptati, pe rand, Darius Neagu la tobe si Mihai Constantinescu la keyboards.

Albumul de debut intitulat simplu "Bosquito" a fost lansat la 1 septembrie 2000. Doua cantece de pe disc au fost lansate ca single: "Pas cu pas" in 2000 si "Tigano" in primavara lui 2001.

Cele doua melodii au avut un succes mediocru, asa ca Bosquito trebuiau sa gaseasca repede o solutie. Cu bani din propriul buzunar au inregistrat si apoi filmat un videoclip la piesa "Pepita", un cover dupa o piesa populara mexicana. Cantecul, preluat imediat de Radio Contact si Pro Tv, a adus trupei un val imens de popularitate si primul single ce a urcat pe prima pozitie a topurilor romanesti in 2001.

Al doilea album Bosquito, 'Sar Scantei', a fost lansat pe 9 iunie 2002. Singleurile 'Hopa Hopa' Si 'Doua maini' au cunoscut un succes incredibil.

In 2003, tobosarul Darius Neagu paraseste trupa Bosquito. El este inlocuit de Radu Buzac. Ulerior, Bosquito decid sa inregistreze o piesa in engleza, Running From You'. Piesa a stranit interesul producatorului canadian Dale Penner (Nickelback), iar problema plecarii din Romania era tot mai clara. Baietii nu au dorit sa anunte public acest lucru.

La sfarsitul lui 2003, Radu Buzac paraseste Bosquito, iar in locul sau vine Andrei Cebotari. De asemenea, este cooptat si Mario Apostol.

In 2004, Bosquito semneaza cu Cat Music si lanseaza albumul 'Farame din soare', cu singleul 'Marcela'.

In 2005, Bosquito pleaca in SUA. Apostol si Constantinescu parasesc trupa.

In 2006, Radu Almasan a parasit definitiv Romania si a infiintat grupul indie-rock Madame Hooligan.

In 2011, Radu Almasan revine in Romania si lanseaza singleul 'Cand ingerii pleaca' tot sub numele Bosquito.