BestMusic.ro » Bruno Mars » Biografie Bruno Mars

Biografie Bruno Mars

Bruno Mars

Bruno Mars, pe numele sau adevarat Peter Gene Hernandez, s-a nascut la 7 octombrie 1985 in Honolulu, Hawaii.

La doi ani, tatal sau incepe sa-l alinte ‘Bruno’, intrucat semana cu luptatorul de wrestling Bruno Sammartino. Prima experienta muzicala dateaza de la varsta de patru ani, cand a inceput sa-i imite pe Elvis Presley si Michael Jackson.

Dupa ce a absolvit liceul in 2003, a tinut cont de sfatul unchiului sau si s-a mutat in California cu gandul de a urma o cariera in muzica. Aici il intalneste pe compozitorul Phillip Lawrence, care-l convinge sa incerce sa scrie piese pentru alti artisti. Cei doi au facut parte din echipa de producatori The Smezingtones. In acesta formula, au scris impreuna 'Long Distance', cantec lansat in 2008 de cantareata Brandy. In 2009, Mars si Lawrence au compus ‘Right Round’, piesa cu care Flo Rida a dat lovitura.

In 2010, Bruno Mars era prezent peste tot. Canta in duet cu B.o.B hit-ul ‘Nothin’ on You’, a colaborat si a imprimat cu Travie McCoy single-ul 'Billionaire' si si-a adus un important aport la 'Fuck You', melodia pentru care Cee-Lo Green a primit o nominalizare Grammy.

In acelasi an, Bruno Mars incepe sa lucreze la un prim material discografic. Este vorba despre 'It's Better If You Don't Understand', un E.P. lansat in luna mai. De pe acest material a fost lansat doar un singur single, 'The Other Side', un featuring cu Cee-Lo Gren si B.o.B.

Marele succes avea sa vina in iulie, odata cu aparitia lui 'Just the Way You Are', single cu care Mars a stat timp de patru saptamani in Billboard Hot 100. Un succes urias a cunoscut si single-ul 'Grenade', lansat trei luni mai tarziu. Melodia a facut rapid inconjurul lumii, devenind number one in SUA, Australia, Canada, Irlanda, Noua Zeelanda si Marea Britanie

Primul album de studio semnat Bruno Mars apare in octombrie 2010. Materialul se numeste 'Doo-Wops & Hooligans' si contine si cele patru piese de pe E.P.-ul aparut cu o jumatate de an in urma. 'Doo-Wops & Hooligans' a avut parte de o primire calduroasa din partea presei de specialitate. Multi jurnalisti nu s-au sfiit sa-l compare pe Mars cu Michael Jackson si Jason Mraz.