BestMusic.ro » Calvin Harris » Biografie Calvin Harris

Biografie Calvin Harris

Calvin Harris

Calvin Harris, pe numele sau adevarat Adam Richard Wiles, este DJ, cantaret, compozitor si producator.

Harris s-a nascut la data de 17 ianuarie 1985 in Dumfries, Scotia. A fost atras de muzica electronica inca din copilarie. Primele sale demo-uri le-a inregistrat in dormitor, la varsta de 14 ani.

Producatorul si DJ-ul Tommie Sunshine este cel care l-a descoperit pe Harris, prin intermediul retelei de socializare online MySpace. In anul 2006, Calvin Harris semneaza contracte cu EMI (pe partea de publishing) si Sony BMG (doar pentru inregistrari).

Un an mai tarziu este lansat si primul album, "I Created Disco", un material cu puternice influente din muzica anilor '80. Discul a furnizat doua single-uri de Top 10 ( "Acceptable in the 80s" si "The Girls") si a primit discul de aur in Marea Britanie, reusind sa se vanda in peste 100.000 de unitati.

Urmatorul sau album, "Ready for the Weekend", se lanseaza in 2009 si debuteaza pe primul loc in topul britanic. Tot pe locul intai ajunge si "I'm Not Alone", primul extras pe single de pe acest material.

Urmatoarele piese promovate au fost: "Ready for the Weekend", "Flashback" si "You Used to Hold Me". "Yeah Yeah Yeah La La La", o alta piesa prezenta pe "Ready for Weekend" a fost utilizata intr-o reclama lansata de compania Coca-Cola in vara lui 2009.

In 2010, Calvin Harris primeste o nominalizare la premiile Brit, la categoria "Best British Male".

In primavara anului viitor, Harris lanseaza "Awooga", un prim single care anticipeaza aparitia celui de-al 3-lea album al sau. Au urmat apoi "Bounce" (feat. Kelis), care a urcat pana pe locul doi in clasamentele britanice, "Feel So Close" si recentul "Let's Go" (feat. Ne-Yo)

Calvin Harris a compus si produs piese pentru Kylie Minogue, Dizze Rascal si Rihanna (hit-ul "We Found Love"). Harris a marturisit intr-un interviu ca la inceputul lui 2008 i s-a propus ca colaboreze cu cantareata americana Lady Gaga, insa a refuzat aceasta oferta.

Artistul a mai avut ocazia sa concerteze alaturi de Faitless, Groove Armada, Deadmau 5, Skrillex si Rihanna.

Comentarii Calvin Harris